DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

  •  

    Banner Gagarin An Stage Volume 1

    Banner-2

    Lazy Cabaret Voltaire Micra Asia Ianos

    Kakogiannis

Σπηλιά, Χάνια, Γλυφάδα, Σεργούλα απέναντι από τα Τριζόνια, τέσσερα ψαροχώρια στην αγκαλιά του Κορινθιακού, γιατί κι απέναντι είναι εξίσου ωραία

Trozonia-Spylia-Xania-Glkyfada-Srgoula

Σπηλιά, Χάνια, Γλυφάδα, Σεργούλα
τέσσερα ψαροχώρια στην αγκαλιά του Κορινθιακού,

απέναντι από τα Τριζόνια,
γιατί κι απέναντι είναι εξίσου ωραία

Spylia-Xania-Glyfada-Sergoula-1Κάνοντας την εξόρμησή μας στα Τριζόνια της Φωκίδας, στην δυτική πλευρά του Κορινθιακού, κι "ανακαλύψαμε" τα τέσσερα ψαροχώρια που βρίσκονται απέναντι από τα Τριζόνια. Σπηλιά, Χάνια, Γλυφάδα και Σεργούλα. Καταλήξαμε ότι "Κι απέναντι είναι εξίσου ωραία".

Οι οικισμοί Σπηλιά, Χάνια και Γλυφάδα έχουν σχεδόν ενοποιηθεί και βρίσκονται σε μια ευθεία το ένα με το άλλο περίπου στα 2.5 χιλιόμετρα. Λίγο πιο μακρυά στα 2,5 χιλιόμετρα από τη Γλυφάδα βρίσκεται και ο οικισμός της Σεργούλας. Ένας τόπος μαγικός θα έλεγες, τέτοιος που μπορεί να σε πλανέψει και να σε κάνει να μείνεις όποια εποχή του χρόνου και αν πας ή για πάντα.

Ο Κορινθιακός κόλπος σαν μια κλειστή θάλασσα, άλλοτε ασάλευτος και άλλοτε ανταριασμένος, ανάλογα με τους ανέμους του, αγκαλιάζεται από την Πελοπονήσια και την Στερεοελλαδική γη από νότο και βορά αντίστοιχα, ενώ ανατολικά δέχεται τα νερά του Αιγαίου Πελάγους και δυτικά του  Ιονίου.

Ελατοδάση και ψαροχώρια με ειδυλλιακές παραλίες και από τις δυο πλευρές. Οι ξεχωριστές εικόνες που μας χαρίζει η παλέτα της φύσης σαν τα καρέ που μας χαρίζει και ένας φωτογράφος, από τη θεματολογία του μην μπορώντας να πιστέψουμε αν είναι αληθινό αυτό που κοιτάμε ή όχι.  Όλες οι αποχρώσεις του μπλε, του πράσινου, του καφέ και του πορτοκαλί μπλέκουν μέσα στις εικόνες της φύσης.

Όλη η διαδρομή από την Αράχωβα μέχρι και το Μεσολόγγι είναι Spylia-Xania-Glyfada-Sergoula-2τόσο ξεχωριστά μοναδική που σε κάνει να μένεις άφωνος. Τον κάθε οικισμό ή χωριό που περνάς σου προκαλεί την επιθυμία να σταματήσεις και να το περπατήσεις. Η μοναδικότητα του καθενός  μπορεί να σε συνεπάρει και να σου προκαλέσει την επιθυμία να μείνεις εκεί για πάντα. Φυσικά μόνο με την ανάμνηση θα μπορεούσες να το επιτύχεις αυτό. Οπότε μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας και την φωτογραφική σας μηχανή.

Σταματήσαμε σε πολλά σημεία στην διαδρομή, περπατήσαμε, όμως αυτό που μας έκανε να μείνουμε κι όλας ήταν η περιοχή των Τριζονίων. Και πιο συγκεκριμένα εκτός από τα Τριζόνια, οι οικισμοί Σπηλιά, Χάνια, Γλυφάδα και Σεργούλα.
Περπατήσαμε, ζήσαμε όσο μπορούσαμε την κοινωνία, συζητήσαμε με τους ανθρώπους της, έτσι μπορέσαμε να πάρουμε και τις πληροφορίες που θα σας παραθέσουμε παρακάτω και φυσικά κολυμπήσαμε στα νερά τους. Φυσικά ήπιαμε και το καφεδάκι και το ποτό μας, αλλά δοκιμάσαμε και το φαγητό της περιοχής.

Υπάρχουν δυο δρόμοι που μπορεί να πάει κάποιος στην περιοχή. Μέσω Πάτρας εάν κάποιος βρίσκεται στην Πελοπόννησο, μέσω Αγρινίου ή Ναυπάκτου από οποιαδήποτε πόλη της Δυτικής Ελλάδας ή μέσω Γαλαξιδίου από την ανατολική Ελλάδα, μαζί με την ευκαιρία να ανακαλύψουμε ένα προς ένα τα  γραφικά λιμανάκια της βόρειας ακτογραμμής του Κορινθιακού κόλπου.

Τα μόνα κοινά που θα βρει κάποιος κάνοντας αυτή τη διαδρομή είναι τα χρώματα της θάλασσας, του βουνού, και του ήλιου στην ανατολή και τη δύση του. Μπλε, πράσινο και τις αποχρώσεις του κίτρινου και του πορτοκαλί.

Περισσότερες πληροφορίες για τα Τριζόνια ΕΔΩ

Spylia Fokidas-02

Σπηλιά Φωκίδας

Spylia Fokidas-08Η Σπηλιά (Τοπική Κοινότητα Τριζονίων - Δημοτική Ενότητα ΤΟΛΟΦΩΝΟΣ), ανήκει στον δήμο ΔΩΡΙΔΟΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΦΩΚΙΔΑΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.
Έδρα του δήμου είναι το Λιδορίκι και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Στερεάς Ελλάδας.
Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, η Σπηλιά ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Τριζονίων, του πρώην Δήμου ΤΟΛΟΦΩΝΟΣ του Νομού ΦΩΚΙΔΟΣ.

Το όνομά της το πήρε από μια σπηλιά που είχε παλαιότερα και η οποία τώρα αποτελεί μέρος ενός σπιτιού.

Η Σπηλιά έχει υψόμετρο μέχρι 3 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 38,3708526607 και γεωγραφικό μήκος 22,0943399314.

Spylia Fokidas-03 Spylia Fokidas-09

Η Σπηλιά έχει δαντελωτή ακτή μήκους περίπου 1,5 χιλιόμετρα. Υπάρχει ένας μόλος που φιλοξενεί μικρά σκάφη, ενώ σε μήκος περίπου 1 χιλιομέτρου η ακτή της είναι ιδανική για κολύμπι. Κρυστάλλινα νερά που η θερμοκρασία τους είναι όχι τόσο ζεστή όταν έχει Spylia Fokidas-07δυτικούς ανέμους κι αυτό γιατί τα κρύα νερά του Ιονίου μπαίνουν στον Κορινθιακό.

Υπάρχει ένα παραλιακό πεζοδρόμιο που προσφέρεται για περπάτημα από τη μία άκρη του χωριού, με την μεγάλη καστανοκόκκινη παραλία, έως σχεδόν μέχρι τη Γλυφάδα. Το ψαροχώρι αυτό επιλέγεται από πολλούς ως ορμητήριο για εκδρομές στις πολύ ενδιαφέρουσες γύρω τοποθεσίες, Γαλαξίδι, Δελφοί, Αράχωβα ανατολικά, Ναύπακτος έως Ορεινή Ναυπακτία δυτικά. Ιδανικό μέρος για ξεκούραση καθώς η απίστευτη ησυχία, μόνο από τον παφλασμό της θάλασσας μπορεί να διακοπεί.

Η μεγαλύτερη παραλία είναι η κόκκινη παραλία στην ανατολική πλευρά της Σπηλιάς και είναι εξαιρετικά δύσκολα να την πιάσει ο οποιοσδήποτε άνεμος.

Ακριβώς απέναντι από την Σπηλιά βρίσκονται τα τρία από τα πέντε νησιά του Κορινθιακού, δηλαδή ο  Άγιος Γιάννης, το Πλανέμι και τα Τριζόνια.

Ο επιβλητικός ορεινός όγκος από τους πρόποδες των Βαρδουσίων, φροντίζει, χάρη στο δροσερό του αεράκι, να διώχνει κάθε πιθανή υγρασία που θα περίμενε κανείς σε ένα τόσο παραθαλάσσιο χωριό.

Xania Fokidas-Limani

Χάνια Φωκίδας

Xania Fokidos-LemvosΑμέσως μετά την Σπηλιά, με κατεύθυνση πάντα προς Ναύπακτο και πάντα παραλιακά, ακριβώς μετά τη γέφυρα συναντάμε τον πολύ μικρό οικισμό Χάνια, από τον οποίο μπορεί κανείς να πάρει το καραβάκι που θα τον μεταφέρει στα Τριζόνια.

Στα Χάνια υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια για να μείνει κάποιος, αλλά και δυο ταβέρνες για να μπορέσει να φάει.

Υπάρχουν τρεις λέμβοι με καθημερινά δρομολόγια:
Άγιος Νικόλαος, το κόκκινο σκάφος και επικοινωνείτε με τον Κώστα (6973 041581)
Ιωάννα, το μπλε σκάφος και επικοινωνείτε με τον Γιάννη (6932 209439)
Κεραυνός, το κίτρινο σκάφος και επικοινωνείτε με τον Αλέξανδρο (6942 694331)

Glyfada Fokida

Γλυφάδα Φωκίδας

Glyfada Fokidas-2Η Γλυφάδα ή Γλύφα είναι παραλιακό χωριό του νομού Φωκίδας που είναι κτισμένο στον κάμπο και στους πρόποδες του λόφου Παλιόκαστρο, απέναντι από το νησί Τριζόνια. Απέχει 24 χλμ από την πόλη της Ναυπάκτου και 45 χλμ από το Γαλαξείδι. Στην κορυφή του λόφου έχουν βρεθεί απομεινάρια σημαντικής αρχαίας ακρόπολης με τείχη υπόγειες δεξαμενές και τμήμα ναού. Χαμηλότερα απ το κάστρο διακρίνονται ίχνη της αρχαίας νεκρόπολης.

Γενικά Στοιχεία
Η Γλυφάδα είναι σχετικά πρόσφατος οικισμός καθώς οι πρώτοι κάτοικοι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή στις αρχές του 1950, προερχόμενοι από το ορεινό χωριό Δαφνοχώρι ( πρώην Μαραζιά ή Ροδοδάφνη ), το οποίο βρίσκεται βόρεια της Γλυφάδας και σε υψόμετρο 905 μέτρων.
Το όνομα Γλυφάδα προήλθε από μία πηγή της περιοχής, η οποία βγάζει γλυφό νερό και εκβάλει στη γωνία της πλατείας στη θάλασσα. Οι κάτοικοι ασχολούνται με κτηνοτροφία, γεωργία, αλιεία και κυρίως με οικοδομικά επαγγέλματα. Στην πλατεία του χωριού βρίσκεται η κεντρική εκκλησία του χωριού βυζαντινού ρυθμού που είναι αφιερωμένη στη Κοίμηση της Θεοτόκου. Διοικητικά, η Γλυφάδα ανήκε μέχρι το 1997 στην επαρχία Δωρίδας ενώ μέχρι το 2011 υπαγόταν στον καποδιστριακό Δήμο Τολοφώνος. Από το 2011 βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου Δωρίδος.

Αρχαιολογικά στοιχεία
Στον λόφο Παλιόκαστρο, εντοπίζεται αρχαία οχύρωση χρονολογούμενη στα τέλη του 4ου –αρχές 3ου π.Χ. αιώνα. Εντός της Glyfada Fokidas-6
αταύτιστης μέχρι σήμερα αυτής πόλης της Δ. Λοκρίδας συναντώνται περίβολοι σε φυσικά άνδηρα και πολλά λείψανα οικοδομημάτων εκ των οποίων κάποια πρέπει να ανήκουν σε εγκαταστάσεις με δημόσιο ή θρησκευτικό χαρακτήρα. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει κτιστή δεξαμενή σχετικά μεγάλων διαστάσεων.

Εξωτερικά της οχύρωσης και κυρίως πάνω από τον οικισμό της Γλυφάδας εντοπίζεται η αρχαία πόλη. Βορειοανατολικά του λόφου εντοπίστηκαν οικιστικά κατάλοιπα Ελληνιστικών χρόνων. Στην περιοχή του αυχένα που συνδέει το λόφο Παλιόκαστρο με την εθνική οδό Ναυπάκτου – Ιτέας, έχει εντοπιστεί η νεκρόπολη και σήμερα είναι ορατά λείψανα τάφων.

Ιδιαίτερη ήταν στην περιοχή η λατρεία της θεάς Βασιλείας, όπως αυτή μαρτυρείται από αρχαία επιγραφή που εντοπίστηκε στη Γλυφάδα. Έχουν διατυπωθεί διάφορες απόψεις για το αρχαίο όνομα της πόλης. Άλλοι την ταυτίζουν με την αρχαία Αντίκυρα, άλλοι με την Οιάνθη κι άλλοι με την Υαίων πόλη, αλλά καμία ως τώρα δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Glyfada Fokidas-4Σύγχρονη πολιτιστική ζωή
Κάθε καλοκαίρι κυρίως διοργανώνονται διάφορες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις με αποκορύφωμα το πανηγύρι στην πλατεία το δεκαπενταύγουστο.
Σήμερα στο χωριό λειτουργούν λιμενικό καταφύγιο, δημοτικό σχολείο, αγροτικό ιατρείο, φαρμακείο και Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών.
Ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού η ΓΛΥΦΑΔΑ που παίζει σε τοπικό επίπεδο και μεγάλο γήπεδο με χόρτο.

Δαφνοχώρι Φωκίδας
Το Δαφνοχώρι είναι ένα ορεινό χωριό στο Νομό Φωκίδος στο Δήμος Δωρίδος με υψόμετρο 905 μ. το οποίο μέχρι τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα έφερε το όνομα Μαραζιά στη συνέχεια ονομάστηκε Ροδοδάφνη και έπειτα Δαφνοχώρι. Είναι χτισμένο πάνω απ τη βρύση με μεγάλη πλατεία 2 πανύψηλα πλατάνια και δημοτικό σχολείο. Έχει πολιούχο τον Αϊ Νικόλα με το καμπαναριό στο χτισμένο πλάτανο, την Αγία Κυριακή, τον προφήτη Ελισαίο και τον προφήτη Ηλία όπου τελούνται λειτουργίες και μικρά πανηγύρια όταν γιορτάζουν. Στην άκρη του χωριού υπάρχει και η πηγή Κεραμίδι με επίσης ψηλό πλάτανο. Επιβλητική θέα στον κορινθιακό και στην Πελοπόννησο από του Ζούπα τη ράχη, του Κατή τη ράχη, το ψηλό κοτρόνι, το κεφαλάρι και το σταυρό. Οι κάτοικοι μετοίκισαν στην παραλία Γλυφάδας Φωκίδας απ το 1950 και μετά μέχρι το 1990 όπου ερήμωσε και δεν μένει σχεδόν κανείς κάτοικος μόνιμα.

Το Δαφνοχώρι έχει υψόμετρο 902 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 38,4137537959 και γεωγραφικό μήκος 22,0979179253.

Sergoula Fokida004

Σεργούλα Φωκίδας

Sergoula Fokida017Η Σεργούλα είναι χωριό του Δήμου Δωρίδος της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας. Η Τοπική Κοινότητα Σεργούλας περιλαμβάνει ακόμη τους οικισμούς Παραλία Σεργούλας και Παλαιοχώρι, με συνολικό πληθυσμό 367 κατοίκους, σύμφωνα με την Απογραφή του 2011.

Πληθυσμός και υψόμετρο
Το κυρίως χωριό Σεργούλα, με πληθυσμό 50 κατοίκους, βρίσκεται στην πλαγιά του όρους Τρίκορφο και σε υψόμετρο 600 μέτρων. Η Παραλία Σεργούλας, με πληθυσμό 315 κατοίκους, διαθέτει καθαρή παραλία και αποτελεί παραθεριστικό κέντρο.
Ο οικισμός Παλαιοχώρι, αποτελούμενος από ελάχιστα σπίτια και με πληθυσμό μόλις 2 κατοίκους, βρίσκεται σε υψόμετρο 800 μέτρων. Καταλαμβάνει έκταση 20.400 στρεμμάτων και απέχει από το Ευπάλιο, την έδρα του Δήμου, 23 χιλιόμετρα.

Αξιοθέατα
Καθεδρικός ναός της ορεινής Σεργούλας είναι ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος που γιορτάζει στις 29 Αυγούστου και στον οποίο, σύμφωνα με την παράδοση, υπήρχε Κρυφό Σχολειό κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Καθεδρικός ναός της Παραλίας Σεργούλας είναι η Αγία Σοφία (17 Σεπτεμβρίου) και του Παλαιοχωρίου η Κοίμηση της Θεοτόκου (15 Αυγούστου) καθώς και το εξωκκλήσι των Αγίων Θεοδώρων.

Δυο χιλιόμετρα βόρεια της Σεργούλας, στη θέση "Ρόγκια" υπάρχουν ερείπια αρχαίου φρουρίου, ενώ στη θέση "Περιστερά" ανατολικά του Παλαιοχωρίου βρίσκεται σπήλαιο, το οποίο όμως παραμένει ανεξερεύνητο λόγω του δύσβατου της περιοχής.
Στο χωριό διατηρείται το ένα από τα δύο «αρχοντικά» του Κ. Λιδωρίκη, υπουργού των Φιλευθέρων του Ελευθερίου Βενιζέλου. Η οικογένεια Λιδωρίκη είναι διάδοχος των οικογενειών Παπαπολίτη (προεστού της περιοχής) και της οικογένειας του ήρωα Διοβουνιώτη.
Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει κατά τους θερινούς μήνες τις πηγές «Φλέβα» πέντε λεπτά νότια του χωριού, όπου υπάρχει ο μύλος του αείμνηστου Γ. Καρμανιόλα, σε μια μαγευτική περιοχή με αιωνόβια πλατάνια.

Στην Παραλία Σεργούλας, η παραλία "Αμπελάκι", μήκους περίπου 700 μέτρων, και η προέκτασή της "Πλατάνια" προσελκύουν κατά Sergoula Fokida013τους θερινούς μήνες λουόμενους από την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοδυτικής Φωκίδας και Νοτιοανατολικής Αιτωλοακαρνανίας, καθώς συνδυάζουν φυσική ομορφιά (πεντακάθαρα, βαθειά νερά, βοτσαλωτή ακρογιαλιά και πλατάνια που κυριολεκτικά βρέχονται από θαλασσινό νερό) και ήπια τουριστική ανάπτυξη.

Το φαράγγι της Σεργούλας κατά μήκος του χειμάρρου Πολυσταύρι αποτελεί σημαντικό φυσικό μνημείο και είναι πόλος έλξης πολλών περιπατητών, περιηγητών και φυσιολατρικών συλλόγων. Κατά την διαδρομή του οι περιηγητές έχουν την δυνατότητα να ζήσουν μέσα σε παρθένα φύση, ξεκινώντας από τον νεώτερο μνημείο τέχνης τον υδρόμυλο του Βενέτη που κτίστηκε το 18ο αιώνα στην Παραλία Σεργούλας, έχει ανακαινιστεί και προκαλεί τον θαυμασμό των επισκεπτών σήμερα. Από τον νερόμυλο αυτό και σε μήκος περίπου 200 μέτρων ο πεζοπόρος μπορεί να θαυμάσει τον υπερυψωμένο τοξωτό υδραύλακα, έργο μεγάλης αρχιτεκτονικής αξίας που κατασκευάστηκε μαζί με τον νερόμυλο του Βενέτη και χρησιμοποιήθηκε τόσο για τις ανάγκες του νερόμυλου, όσο και για την άρδευση των κτημάτων. Έχει χαρακτηριστεί από την αρχαιολογία ως μνημείο ιδιαιτέρας αρχιτεκτονικής αξίας, διατηρητέο και ίσως το μοναδικό στο είδος του.

Sergoula Fokida005 Sergoula Fokida010

Ιστορία
Το χωριό Σεργούλα δημιουργήθηκε πριν από το 1800. Αγωνιστής του 1821 υπήρξε ο Παπαγιώργης Πολίτης με τον γιό του Χαράλαμπο, που χρημάτισε γερουσιαστής κατά την διακήρυξη της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, στις 15 Ιανουαρίου 1822. Η Σεργούλα στην Επανάσταση του '21 διέθεσε πολεμικό πλοίο. Την 18η Απριλίου 1825 οι Τούρκοι πυρπόλησαν τη Σεργούλα και πήραν αιχμαλώτους τους τρεις εγγονούς του Παναγιώτη Πολίτη.

Το Παλαιοχώρι είναι συνοικισμός, ο οποίος κτίσθηκε επί Τουρκοκρατίας από κατοίκους του χωριού «Παλιχώρια», κεφαλοχώρι της περιοχής, που κάηκε από τους Τούρκους. Ήταν ένα μικρό χωριό με τριάντα περίπου οικογένειες. Μετά το 1945 άρχισε η μείωση των κατοίκων. Οι τελευταίοι που ξεχειμώνιαζαν στο χωριό το εγκατέλειψαν περί το 1977.

Η Παραλία Σεργούλας, επί Τουρκοκρατίας είχε την ονομασία «Μύλοι» λόγω των πολλών νερόμυλων που υπήρχαν στην περιοχή. Μετά την έξοδο του Μεσολογγίου στο μύλο – σπίτι του Παπαπολίτη- φιλοξενήθηκε ο Κασομούλης, αγωνιστής και ιστοριογράφος, μαζί με άλλους πολεμιστές που είχαν διαφύγει με καΐκι προς τον Κορινθιακό κόλπο. Σήμερα ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει το «κανάλι» του μύλου, που στηρίζεται σε αριστοτεχνικές καμάρες και περιβάλλεται από πλατάνια. Με πρόσφατη απόφαση της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πατρών έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέο κτίσμα. Πριν μερικές δεκαετίες ονομάσθηκε «Κάμπος» και το οφείλει στο γεγονός ότι είναι κτισμένο σε μια μικρή πεδιάδα που την διασχίζει το ποτάμι «Πολισταύρι». Στην δεκαετία του 1930 λειτούργησε για πρώτη φορά το Δημοτικό Σχολείο και από τότε λειτουργεί συνέχεια.

Η Σεργούλα έχει υψόμετρο 476 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 38,4115433714 και γεωγραφικό μήκος 22,055388664. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στη Σεργούλα.

Sergoula Fokida019 Sergoula Fokida020

Διαμονή

Evita Beach - Σπηλιά
Ένα μοντέρνο συγκρότημα από 10 ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και διαμπερή δωμάτια  και απέναντι από τα Τριζόνια, πάνω στη θάλασσα με πανοραμικά ηλιοβασιλέματα, ιδανικό για αποδράσεις ή διακοπές για χειμώνα και καλοκαίρι, συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα. Τηλ: 22660 71071 κιν: 694 5781212.

Hotel Theasis -Παραλία Σεργούλας

Οι δέκα (10) mini Suites των σαράντα (40) τ.μ. με ξεχωριστή αισθητική η κάθε μία το επιβεβαιώνουν. Η άριστη θέα από τα μπαλκόνια και τις βεράντες του σαγηνεύει. Η ματιά του επισκέπτη αγκαλιάζει τον Κορινθιακό κόλπο τα νησιά Τροιζόνια και τη Βόρεια Πελοπόννησο.

La Due Sorelle - Σπηλιά - email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Studios Χαρίκλεια - Χάνια
Studios Νικολίτσα - Γλυφάδα

Hotel Drymna-  email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ίασμος Boutique Hotel - email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Trizonia Beach Hotel - email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ενοικιαζόμενα Δωμάτια Φίρμπας   
Τrizonia House - email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για το φαγητό, τον καφέ ή το ποτό σας

Σπηλιά

Bella Vista ένα μεζεδοπωλείο που θα μπορέσετε να βρείτε από ψάρια ημέρας μέχρι σπιτικές σπεσιαλιτέ από τα χέρια της Βιολέτας. Στις ξαπλώστρες που υπάρχουν μπροστά στο Bella Vista μπορείτε από νωρίς το πρωί να απολαύσετε το καφέ σας, το πρωϊνό σας ή πριν το φαγητό το ουζάκι, τη μπυρίτσα με το μεζέ σας. Υπάρχει και παιδική χαρά για να απασχολήσετε και μικρά παιδιά σας. Υπάρχει και η ταβέρνα Σπηλιά στην αρχή του οικισμού. Τηλ.: 22660 71336

Ψαροταβέρνα Η Σπηλιά
Εστιατόριο Αίθριο

Χάνια

Ψαροταβέρνα "ο Θάνος"

Τριζόνια

Ψαροταβέρνα Καλυψώ, νοστιμιές δίπλα στη θάλασσα, ψάρια της ώρας, κρέας αλλά και μαγειρευτά φαγητά, απλά δοκιμάστε τα!!!- Τηλ.: 22660 71235

Όστρια
Πόρτο Τριζόνια
Ποσειδώνας

 

Σύντομα θα σας έχουμε και μια πρόταση για μια μικρή εκδρομή-περιήγηση
που πιστεύουμε ότι θα σας αρέσει, όπως και περισσότερες φωτογραφίες.