DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

  •  

    Banner Gagarin An Stage Volume 1

    Banner-2

    Lazy Cabaret Voltaire Micra Asia Ianos

    Kakogiannis

Κύθηρα για τις διακοπές ή τις αποδράσεις σας και προτάσεις για ιδιαίτερη διαμονή και διασκέδαση

kythira

ΚΥΘΗΡΑ
Λίγα λόγια ...

kythira XartisΈχει αποδειχθεί ότι το νησί κατοικήθηκε από πολύ νωρίς στην ιστορία, από τα προϊστορικά χρόνια. 

Η γέννηση της Αφροδίτης στα Κύθηρα, σύμφωνα με τη μυθολογία, υπήρξε το γεγονός εκείνο που καθόρισε και τη μετέπειτα πορεία του νησιού. Σύμφωνα με τη Θεογονία του Ησίοδου, η Αφροδίτη γεννήθηκε στους αφρούς της θάλασσας των Κυθήρων, όταν έπεσαν σε αυτήν τα αποκομμένα από τον Κρόνο γεννητικά όργανα του πατέρα του Ουρανού. Τα κύματα παρέσυραν, σύμφωνα με αυτήν την εκδοχή του μύθου, στη συνεχεία τη θεά, η οποία έφθασε στην Πάφο της Κύπρου, όπου επίσης λατρεύτηκε ως θεά προστάτης του νησιού, η θεά της αγνότητας και του πλατωνικού έρωτα.

Τα αρχαία χρόνια χαρακτηρίστηκαν από τη συνεχή μετασχηματισμό των πληθυσμών που εγκαταστάθηκαν εδώ και αναμιγνύεται με το τοπικό στοιχείο, ξεκινώντας από τους Μινωίτες και τους Φοίνικες, στη συνέχεια των Μυκηναίων και των Λακώνων και, σε κάποιο σημείο, οι Αθηναίοι.

Το νησί o Κυθήρων πέρασε από μια πτώση κατά τη διάρκεια της ελληνιστικής και της ρωμαϊκής περιόδου και ήταν σχεδόν έρημη. Βασανίζεται από τις πειρατικές επιδρομές κατά τη διάρκεια της Βυζαντινής περιόδου, τα Κύθηρα πέρασαν υπό βενετική κυριαρχία μαζί με άλλα νησιά, αμέσως μετά την πτώση του Βυζαντίου το 1204.Kythea Resort 1

Μετά από την πρώτη περίοδο της Ενετοκρατίας, όταν η κυβέρνηση πέρασε στην κυβέρνηση του άρχοντα, Μάρκος Βενιέρης , και στους τέσσερις επόμενους αιώνες, μέχρι την πτώση της Ενετοκρατίας, οι σχέσεις που αναπτύχθηκαν με την Μονεμβασιά και την Κρήτη. Μετά η γαλλική, που κατέλαβαν το νησί από τους Ενετούς, το 1800, τα Κύθηρα έπεσαν στο πλαίσιο του νεοσύστατου «Κράτος των Ιονίων Νήσων» μέχρι το 1809, όταν ο Βρετανός κανόνας επιβλήθηκε στο νησί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το 1864, όταν υπεγράφη η ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα, τα Κύθηρα έγινε αναπόσπαστο μέρος του ελληνικού κράτους και ακολούθησαν, από τότε, η κοινή εθνική ιστορία της χώρας μας.

Agia-Pelagia Fyrh-Ammos Agias-Pelagias Fyrh-Ammos Kalamou

Kythea Resort Kaladi Palaiopoli Xalkos

Τα Κύθηρα είναι νησί μεσαίου μεγέθους, στα νότια της Πελοποννήσου, αποτελεί μέρος του μια φορά. Γεωλογικά, είναι το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας που κάποτε ενωμένη με την Πελοπόννησο την Κρήτη. Γενική γεωμορφολογία του νησιού είναι ημιορεινό, και ένα χαμηλό οροπέδιο επικρατεί σε υψόμετρο 200-300 μέτρα, που συχνά διακόπτονται από μικρές και μεγάλες κοιλάδες, φαράγγια και ορισμένα σχηματισμούς που μοιάζουν με κοιλάδες. Αυτό το οροπέδιο καταλήγει στα δυτικά και νότια σε απότομους γκρεμούς, ενώ στα ανατολικά και βόρεια ομαλότερη και κάτω σχηματισμούς με πολλές παραλίες. Οι ψηλότερες κορυφές μόλις υπερβαίνει τα 500 μέτρα σε ύψος. Υπάρχουν πολλά νησάκια και βραχονησίδες γύρω από το νησί, τις πιο σημαντικές ον Dragomanos προς τα ανατολικά και το Αυγό ή Χύτρα στα νότια.

Kythira watermills

Η ύπαιθρος των Κυθήρων καλύπτεται με το γνωστό χαμηλό μεσογειακή βλάστηση, ενώ υπάρχουν πευκοδάση επεκτείνεται, ειδικά στη βόρεια πλευρά του νησιού, ως αποτέλεσμα της αναδάσωσης κατά τον πολύτιμο αιώνα. Τελευταία, το κλίμα του νησιού είναι ζεστό, μέτρια, αλλά με σημαντικές ανέμους, όπως το λεγόμενο «Proventza», δηλαδή, το χαμηλό επίπεδο σύννεφα με δυτικούς ανέμους, ένα φαινόμενο που εμφανίζεται κυρίως κατά τη διάρκεια της άνοιξης.

Η ποικιλία της μορφολογίας αποτελέσματα της γης σε ισοδύναμη ποικιλία των ειδών βλάστησης ανθεί στο νησί. Ως εκ τούτου, οι κοιλάδες είναι γεμάτη ελαιόδεντρα που καλλιεργούνται συστηματικά, καθώς αυτή είναι η κύρια γεωργική ασχολία των κατοίκων. Οι ρεματιές, τα οποία προστατεύονται από τον άνεμο, είναι συνήθως πιο καρποφόρα, ενώ, σε γενικές γραμμές, δεν υπάρχει κυρίως χαμηλή βλάστηση θάμνων. Το πιο διαδεδομένο είναι το θυμάρι, το οποίο δίνει στον τοπικό μέλι συγκεκριμένο άρωμα της. Επιπλέον, πολλά μοναδικά λουλούδια και χορτάρι είδη έχουν καταγραφεί στα Κύθηρα.

Το σήμα κατατεθέν του νησιού είναι η Σεμπρεβίβα το οποίο είναι ένα μικρό κίτρινο λουλούδι που μπορεί να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι κόκκινες τουλίπες, τοπικά γνωστό ως «Kastanioles", είναι απαράμιλλης ομορφιάς και ανθίζουν τον Απρίλιο.

Η πανίδα του νησιού είναι εξίσου μέτρια και εκπροσωπείται από μικρά φιλικά άγρια ζώα, ενώ όλα τα δηλητηριώδη είδη έχουν εξαφανιστεί. Λαγοί υπάρχουν σε μεγάλους αριθμούς, καθώς και ένα συγκεκριμένο είδος αλεπούς, το οποίο οι ντόπιοι αποκαλούν "Ζουρίδα". Μικρά ερπετά, τα φίδια και αρπακτικά πουλιά επικρατούν στις αγροτικές περιοχές, ενώ δεκάδες μεταναστευτικά είδη πουλιών στάση πάνω στα Κύθηρα για πρώτη ηρεμίας τους, όταν έρχονται από το νότιο άνοιξη και το αντίθετο το φθινόπωρο, για να ενισχύσει τη δύναμη τους για το ταξίδι της επιστροφής τους .

kythira.5

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Χώρα. Η πρωτεύουσα των Κυθήρων και το διοικητικό κέντρο του νησιού. Χαρακτηρίζεται από παλιά αρχοντικά και τα γραφικά σοκάκια του. Η θέα από το σημείο «Belvedere» είναι εντυπωσιακή. Το Ενετικό κάστρο δεσπόζει πάνω από την περιοχή κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και κατά τη διάρκεια της νύχτας με την επιβολή του φωτισμού. Το Αρχαιολογικό Μουσείο και οι δημόσιες υπηρεσίες του νησιού βρίσκονται στη Χώρα.
Kythira.1ΚΑΨΑΛΗ. Μοναδικό και κοσμοπολίτικο, είναι «αγκαλιάζεται» από τους δίδυμους κόλπους και το κάστρο της Χώρας. Ένα σημείο συνάντησης για κολύμπι, αλλά και για τις νυχτερινές εξόδους.
ΛΙΒΑΔΙ. Το εμπορικό κέντρο του νησιού. Η όμορφη British γέφυρα με 12 στρέμματα επικρατεί εδώ. Η "Μηλαπιδέας" British School εξακολουθεί να υφίσταται εδώ και είναι ένα πολύ καλά διατηρημένο κτίριο το οποίο διαθέτει γοτθικά τόξα. Η εκκλησία του Αγίου Ανδρέα είναι η αρχαιότερη βυζαντινή εκκλησία που σώζονται στο νησί των Κυθήρων και βρίσκεται Άνω Λιβάδι. Το παλαιό μεταβυζαντινό ναό της Ανάληψης στο Κάτω Λιβάδι στεγάζει το Μουσείο-συλλογή "Βυζαντινών Αρχαιοτήτων".Kythira.2

ΚΑΛΑΜΟΣ. Ένα χωριό με πυκνή βλάστηση προς τα βόρεια. Το δεύτερο σπήλαιο της Αγίας Σοφίας με την εντυπωσιακή είσοδο του βρίσκεται εδώ. Η εκκλησία του Αγίου Θεολόγου εντυπωσιάζει με φρουριακή αρχιτεκτονική και την θέα προς την ανατολή.
ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ. Ένα από τα ομορφότερα χωριά του νησιού των Κυθήρων. "Νεράιδα" με τους καταρράκτες, το φαράγγι πνιγμένο στο πράσινο με τους παλιούς νερόμυλους, "Καμάρι" με ιαματικό νερό και το περίφημο σπήλαιο της Αγίας Σοφίας είναι μερικά μόνο από τα σημεία αναφοράς σε αυτό το μέρος. Το ενετικό κάστρο της «Κάτω Χώρα» βρίσκεται επίσης εδώ και είναι μία από τις πιο σημαντικές παραδοσιακούς οικισμούς του νησιού, ενώ το λιοντάρι της δυναστείας του Αγίου Μάρκου αιωρείται πάνω από την επιβολή πύλη.
kythira.3Μυρτιδίων. Ένα μικρό χωριό στα δυτικά. Αυτό είναι όπου βρέθηκε η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας (η Παναγία των μυρτιές). Το σημερινό μοναστήρι είναι χτισμένο στην κορυφή της παλιάς εκκλησίας. Η πόρτα της εκκλησίας εντυπωσιάζει με το μέγεθός του, αφού χτίστηκε για να προστατεύσει την εικόνα της Παναγίας από τις πειρατικές επιδρομές. Η θέα προς τα νησάκια της Παναγίας είναι εκστατικό από το "Σταυρός", πριν φθάσει στο μοναστήρι. "Τρύπια Πέτρα", ένα μικρό πέρασμα μέσα στο βράχο, μέσω του οποίου οι επισκέπτες να περάσει για να φτάσουμε στο μοναστήρι, είναι επίσης αξιοσημείωτο.
ΜΗΤΑΤΑ - VARIADIKA. Μικρά χωριά με πυκνή βλάστηση, στο κέντρο του νησιού. Η τοπική παραδοσιακή μουσική δημιούργησε τραγούδια για να επαινέσω πηγές τους. Η χαράδρα που χωρίζει τα χωριά είναι ξεχωριστής ομορφιάς, και τα μικρά σπήλαια της "Skilou" και "Gatas" (η γάτα και σκύλο) ξεχωρίζουν στις πλαγιές tis. Η θέα προς την Παλαιόπολη από την πλατεία της Μητάτα είναι μαγευτική.
Αυλαίμωνας-ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΗΣ. Παράκτια περιοχή προς τα ανατολικά. Αυτό είναι όπου η ομηρική "Skandia" ήταν, μέρος του οποίου πιστεύεται ότι υπέκυψε στη θάλασσα λόγω των σεισμών. Μερικά από τα πιο σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα των Κυθήρων έχουν ανακαλυφθεί εδώ. Ένα από τα πιο όμορφα παραθαλάσσια χωριά του νησιού των Κυθήρων είναι Αβλέμονα, κοντά στην Παλαιόπολη, η οποία έχει ένα γραφικό λιμάνι, το «Καβαλίνι" αρχοντικό με ένα ηλιακό ρολόι στο υπέρθυρο και έναν μικρό ενετικό φρούριο (Castello) του 16thcentury.Kythira.4
ΔΙΑΚΟΦΤΙ. Το λιμάνι του νησιού. Η παραλία του με την χρυσαφένια άμμο και τα ρηχά νερά είναι ιδανικά για οικογένειες με παιδιά. Σπήλαιο "Χουστή", όπου αρχαιολογικά ευρήματα ανακαλύφθηκαν πρόσφατα, βρίσκεται επίσης εδώ.
ΠΟΤΑΜΟΣ. Εμπορικό κέντρο στο βόρειο τμήμα του νησιού, με όμορφα, παλιά αρχοντικά και μοναδική αρχιτεκτονική. Στο παρελθόν, ονομαζόταν "Της Κυράς το Χωριό" (του Λέιντις Village), όταν η εκκλησία της Παναγίας "Ιλαριώτισσας" χτίστηκε, του οποίου η εικόνα λέγεται ότι έχουν έρθει από την Ιερουσαλήμ. Το πολύχρωμο και ζωντανό παζάρι του Ποταμού έχει γίνει το σημείο συνάντησης για τους ανθρώπους του νησιού των Κυθήρων, κάθε Κυριακή πρωί, για πολλά χρόνια τώρα.
SANTA ΠΕΛΑΓΙΑ. Παραθαλάσσιο χωριό που έχει γίνει ένα μεγάλο τουριστικό αξιοθέατο τα τελευταία χρόνια. Μικρές και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες έχουν κατασκευαστεί στο γραφικό λόφους της και πολλά τουριστικά καταστήματα μπορούν να βρεθούν στις παραλίες του νησιού. Μια σειρά από μοναδικές παραλίες με κόκκινη και λευκή άμμο, καθώς και το εντυπωσιακό τελείωμα της «Κακιάς Λαγκάδας" φαράγγι, βρίσκονται στα δυτικά.

Για μια διαμονή ιδιαίτερα ξεχωριστή γεμάτη πολυτέλεια, είναι και το ξενοδοχείο Kythea Resor

ΚΑΡΑΒΑΣ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΜΟΣ. Οι βορειότερες χωριά του νησιού. Το ρεύμα Καραβά με Amirgiali και τα πλατάνια, το μονοπάτι που οδηγεί στην πηγή του νερού της Πορτοκάλια και το πανέμορφο δάσος που περιβάλλει το χωριό, όλα καθιστούν την περιοχή ως ένα από τα πιο πράσινα μέρη του νησιού. Η περίφημη «Φανάρι Moudario", μία από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές φάρους στην Ελλάδα, βρίσκεται στην περιοχή.

Kythira kaladi

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

chalkos kythiraΕιδικά οργανωμένες παραλίες συνυπάρχουν σε αρμονία με τα αυθεντικά παραδεισένιες παραλίες. Οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση σε μια κοντινή παραλία από κάθε σημείο του νησιού και σε όποια παραλία καταλήγουν, μπορούν να απολαύσουν τα καθαρά και δροσερά νερά της θάλασσας των Κυθήρων.

Η "παρέλαση" των παραλιών, ξεκινώντας από τη βόρεια πλευρά του νησιού, ξεκινά Αγίου Νικολάου κοντά στο εντυπωσιακό φάρο της Moudario και συνεχίζει κατά μήκος των παραλιών Πλατιά Άμμος και Dourni. Κοντά Σάντα Πελαγία, υπάρχουν δύο όμορφες παραλίες, τη παραλία του Λορέντζου και η Λαγκάδα, καθώς και μια μικρή λίμνη δίπλα στη θάλασσα, που σχηματίζεται στο τέλος του εντυπωσιακού φαραγγιού της Παλαιόχωρας. Λίγο προς τα ανατολικά, θα Kythira.9συναντήσει κανείς στο Διακόφτι, το οποίο έχει μια παραλία με λευκή άμμο, και προς τα δυτικά, Limion και ΛΥΚΟΔΗΜΟΣ με τα μοναδικά ηλιοβασιλέματα τους. Ανατολικά του νησιού, υπάρχει μια σειρά από υπέροχες παραλίες, όπως η Παλαιόπολη και το Πιάτσα, ενώ νοτιότερα, μπορεί κανείς να βρει το εξωτικό Καλαδί, Καμπονάδα και Φυρή Άμμος, μια παραλία που έχει κερδίσει το βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Chalcos ακολουθεί μια φυσική πορεία από τη χαράδρα, αρχίζοντας από τον Κάλαμο και αποτελεί, κατά το τέλος του φαραγγιού, μία από τις πιο γραφικές παραλίες του νησιού. Τέλος, στη νότια πλευρά του νησιού, μπορεί κανείς να βρει το Καψάλι, Σπαραγαρίο και το Μελιδόνι, το τελευταίο με όμορφη θέα προς τη βραχονησίδα «Χύτρα», το οποίο κρύβει μια υπέροχη παραλία μέσα σε μια τεράστια σπηλιά στα δυτικά του. Η κρυμμένη μαγεία του νησιού βρίσκεται, φυσικά, στην απρόσιτη για τις παραλίες επισκέπτη. Αυτοί είναι το είδος των παραλιών που απαιτούν χρόνο και προσπάθεια, έτσι ώστε ο επισκέπτης να τα απολαύσετε. Εάν είστε πρόθυμοι να δοκιμάσουν, θα πρέπει να επισκεφθείτε Κουφό Γιαλό, Καλάμι, Δίπορο Στενό Αυλάκι.

Kythira.7 Kythira.8

kythira beach

Kythira kastro-chora

ΚΑΣΤΡΑ

Μυλοπόταμος. Χτισμένο από τους Βενετούς σε απόκρημνο βράχο στα δυτικά του νησιού, το οποίο έλεγχε την κίνηση στο Ιόνιο Πέλαγος. Το λιοντάρι του Αγίου Μάρκου της Βενετίας δεσπόζει πάνω από την εντυπωσιακή πύλη του κάστρου, που φέρει την λατινική επιγραφή «Pax Tibi Marco Evangelista Meus" (Η ειρήνη είναι μαζί σου, Mark, Ευαγγελιστής μου, 1565). Μέσα στο κάστρο, πολλές εκκλησίες του 16ου - 17ου αιώνα, αποδεικνύοντας την εξαίσια αρχιτεκτονική, γεμάτη από υπέροχες τοιχογραφίες της τέχνης, καθώς και τα σπίτια, τα οποία κατοικούνταν μέχρι το 1950, έχουν διατηρηθεί. Το κάστρο περικλείει μια πραγματική νεκρόπολη.
Χώρα. Χτισμένο σε ένα από τα πιο στρατηγικά σημεία του νοτίου Αιγαίου, ελέγχει το Κρητικό, το Ιόνιο και το Αιγαίο Πέλαγος. Ονομάστηκε "το μάτι της Κρήτης και των Ελληνικών Θαλασσών». Λόγω της θέσης του, προσέλκυσε το ενδιαφέρον των κατακτητών. Όντας ένα χαρακτηριστικό δείγμα της βενετσιάνικης οχυρωματικής τεχνικής, που πήρε τη σημερινή του μορφή το 1503, ενώ στεγάζεται το διοικητικό κέντρο του νησιού, η οποία είχε το δικό της συνετής εκεί από το 1502. Αποκατάσταση και ανάδειξη έργων έχουν πρόσφατα γίνει σε αυτό το μνημείο, δίνοντας έμφαση στην ιδιαίτερη σημασία του για την ιστορία του νησιού.

Kythira kastro-Mylopotamos Kythira kastro-avlemona

Παλαιόχωρα. Στο βόρειο-ανατολική πλευρά του νησιού, καλά κρυμμένα από το τραχύ βραχώδες περιβάλλον, στέκεται εγκαταλελειμμένο βυζαντινή πρωτεύουσα του νησιού, ο Άγιος Δημήτριος. Παρά τη φυσική οχύρωση του, ο πλούσιος και πυκνά κατοικημένη πόλη δεν θα μπορούσε να αποτρέψει την απόλυτη καταστροφή της μετά από μια καλά σχεδιασμένη επίθεση που έγινε από την τουρκική ναυτική ναύαρχος του στόλου, Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα το 1537, οι οποίοι πειρατικά το χωριό και σκότωσαν όλους τους κατοίκους της. Εκείνοι, που γλίτωσε το θάνατο, αριστερά και η πόλη έχει έκτοτε έρημη. Λείψανα του τείχους, οι παλάτι και πολλές εκκλησίες έχουν διασωθεί από τα χαλάσματα που έχουν εκτεθεί σε ανελέητα τις κακουχίες του χρόνου και τις καιρικές συνθήκες. Σάντα Βαρβάρας Monembasian αρχιτεκτονικής, το οποίο βρίσκεται ακριβώς έξω από την πόλη, καθώς και s η κυρία του Foro (Forum = agora) στην είσοδο του κάστρου, ξεχωρίζει. Ένα μέρος της σφαγής, τον πόλεμο και τη λεηλασία, σήμερα διακατέχεται από μια μεταφυσική σιωπή που διακόπτεται μόνο από τον ήχο της φύσης και των ανέμων που αντηχούν στα φαράγγια του.
Αβλέμονα. Το Βενετικό φρούριο πύργος παρατήρησης στην ανατολική ακτή του νησιού χτίστηκε τον 16ο αιώνα, τον Αβλέμονα, το οποίο ήταν ένα από τα πιο σημαντικά λιμάνια του νησιού κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Οι ντόπιοι το ονόμασαν «Castello». Χαρακτηρίζεται από μια όμορφη αρχιτεκτονική, οι κύριες αίθουσες και μερικά από τα κανόνια του έχουν διασωθεί.

AGIOGRAFIES-SPHLAIO

avlaimonas gallery

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

kytheragalleryΤο νησί των Κυθήρων είναι το ιδανικό μέρος για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού. Η πιο δημοφιλής τάση είναι ο αγροτουρισμός, δεδομένου ότι μια σειρά από επιχειρήσεις έχουν επιλέξει τα τελευταία χρόνια να προσφέρει στους επισκέπτες, οι οποίοι αναζητούν κάτι το ιδιαίτερο, με τα σχετικά προγράμματα. Με μια πολύ ενδιαφέρουσα γαστρονομική κληρονομιά, σχεδόν όλοι οι οικισμοί του νησιού προσφέρουν τοπικά παραδοσιακά προϊόντα που παρασκευάζονται με ιδιαίτερη φροντίδα, όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα, γλυκά, νόστιμα μέλι και ντόπιο κρασί.

Όντας σε κάθε δυνατή άμεση επαφή με τη φύση, μπορεί κανείς να ανακαλύψει το ενδιαφέρον ένστικτο του νησιού από την άποψη της γεωτουρισμό, στα εντυπωσιακά φαράγγια, όπως Κακιάς Λαγκάδας στη Σάντα Πελαγία, τα σπήλαια του νησιού, με Σάντα Σοφία του Μυλοποτάμου είναι το μεγαλύτερο, αλλά και στην Kythira chytraπαράκτια περιοχή της Ochelles, όπου οι πλάκες σχιστολιθικές "cheloplakes" αναδύονται και αποτελεί βασικό στοιχείο της αρχιτεκτονικής στα Κύθηρα.

Επίσης, ένα περίπλοκο δίκτυο σημαντική χωματόδρομους και μονοπάτια προσελκύουν τους επισκέπτες που αναζητούν την περιπέτεια μέσα από τον τουρισμό πεζοπορία και ποδηλασία βουνού, ενώ είναι αυτονόητο ότι η θάλασσα των Κυθήρων είναι ιδανική για καταδύσεις και θαλάσσια λιμάνια.

Το παλαιότερο και πιο σταθερά υποστήριξε - από τους επισκέπτες - μορφή τουρισμού είναι ο θρησκευτικός τουρισμός. Τα ιερά προσκυνήματα, με το μοναστήρι της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας (η Παναγία των μυρτιές) είναι ο μεγαλύτερος ένα. Είναι οι μεγάλες προορισμούς του νησιού, ενώ πολλά άλλα μοναστήρια προσφέρουν διαμονή κατά τη διάρκεια των περιόδων, όπως η εβδομάδα της 15ης Αυγούστου (Dekapentismos). Επιπλέον, ένας μεγάλος αριθμός από μικρά ξωκλήσια, διάσπαρτα σε όλο το νησί, μερικά σε όμορφα τοπία και άλλοι με καταπληκτική βυζαντινή και μεταβυζαντινή αρχιτεκτονική, ολοκληρώστε τα σημεία προορισμού για τη θρησκευτική ταξιδιώτη.

Στο πλαίσιο ενός διαφορετικού τομέα της πνευματικότητας, αυτό της επιστήμης και της έρευνας, συνεδριακός τουρισμός έχει κερδίσει όλο και περισσότερο έδαφος τα τελευταία χρόνια, καθώς πολλές επιστημονικές και τέχνη συνέδρια που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, όπως το καθιερωμένες ιατρικές Νεφρολογικό Συνέδριο και η Φωτογραφικές Συναντήσεις Κυθήρων, το οποίο είναι το πανελλήνιο θεσμό της φωτογραφίας.

Kythira 19

Kythira.6

Πηγή των πληροφοριών μας για τα Κύθηρα είναι από το site Kythera.gr, ένα site που με την εξαιρετική του δουλειά βοηθά στην ακόμη μεγαλύτερη ανάδειξη των Κυθήρων.