DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

  •  

    Banner Gagarin An Stage Volume 1

    Banner-2

    Lazy Cabaret Voltaire Micra Asia Ianos

    Kakogiannis

Τσαγκαράδα στο Πήλιο, ένας οδηγός διαμονής και γνωριμίας για την χώρα των Κενταύρων

Οδηγός καλής διαμονής στην Τσαγκαράδα στο Πήλιο και όχι μόνο.

Tsagkarada

MagnisiaΠΗΛΙΟ
Το Πήλιο είναι βουνό στο Νομό Μαγνησίας δίπλα στην πόλη του Βόλου, με ύψος 1.624 μέτρα . Κατά την Ελληνική μυθολογία ήταν η θερινή κατοικία των θεών και πατρίδα των Κενταύρων.
Όλο το βουνό είναι κατάφυτο από δάση με πανύψηλες οξιές, βελανιδιές, πλατάνια, αγριοκαστανιές, δασική πεύκη, καθώς και συστάδες υβριδογενούς ελάτης. Στα χαμηλότερα υψόμετρα υπάρχουν καλλιέργιες με μηλιές στις ανατολικές πλαγιές, με ελιές στα νότια καθώς και πολύ πυκνή μακκία βλάστηση. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι και η υδρολογική
του φύση καθώς οι ανατολικές πλαγιές δέχονται πολύ μεγάλα ποσά βροχής και χιονιού που ξεπερνάνε κατά πολύ τη μέση τιμή της πεδινής Θεσσαλίας.
Είναι τουριστικός προορισμός ολόκληρο τον χρόνο, έχοντας πυκνό δίκτυο μονοπατιών για πεζοπορία και όρμους με μικρές ή μεγάλες παραλίες με άμμο ή βότσαλα. Στο Πήλιο υπάρχουν πάνω από 40 χωριά και οικισμοί.
Το Πήλιο είναι γεμάτο μαγεία και πανέμορφα τοπία, όλες τις εποχές του χρόνου. Είναι ιδανικός προορισμός για διακοπές και χαλάρωση, για περιπέτεια και συγκινήσεις.
Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, οι πανέμορφες παραλίες του σας προσκαλούν στα κρυσταλλένια νερά τους για στιγμές δροσιάς και απόλαυσης.
Το Πήλιο φημίζεται για την δροσιά που προσφέρει το καλοκαίρι.
Τον χειμώνα μπορείτε να απολαύσετε το χιονισμένο τοπίο και το χιονοδρομικό κέντρο Αγριόλευκες, κοντά στα Χάνια, όπου μπορείτε να κάνετε ski στις τέλεια οργανωμένες πίστες.

Tsagkarada 3Πώς να έρθετε συντομότερα

ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ
Το πιό γνωστό μέρος του Πηλίου πανελλαδικά και στο εξωτερικό.
Βρίσκεται στις βορειοανατολικές πλευρές του βουνού σε υψόμετρο 500 μέτρων. Από το ύψος αυτό έχει μια υπέροχη θέα προς το Αιγαίο με ένα ορίζοντα θαλάσσιο σε τέτοια απόσταση που ο επισκέπτης δεν είναι ποτέ σίγουρος πού τελειώνει η θάλασσα και πού αρχίζει ο ουρανός. Η τσαγκαραδιώτικη ανατολή του ηλίου καθώς και η πανσέληνος είναι
θαύματα της πηλιορείτικης φύσης που αφήνουν τον επισκέπτη έκθαμβο.
Δικαιολογημένα λοιπόν το όνομα Τσαγκαράδα στα σλαβικά σημαίνει "όμορφη θέα".
Η Τσαγκαράδα είναι ένα μεγάλο χωριό που δίνει την εντύπωση ότι είναι κτισμένο κατά μήκος του περιφερειακού δρόμου διότι τα σπίτια που φαίνονται και από τις δυό πλευρές του δρόμου καταλαμβάνουν μια απόσταση 5 χλμ. Το μεγαλύτερο μέρος του χωριού είναι κρυμμένο μέσα στη πυκνή βλάστηση και πίσω από ράχες και πρανή. Η κατοικημένη
περιοχή εκτείνεται κυρίως προς και ως τους πρόποδες του βουνού και τις διάφορες ακρογιαλιές. Αποτελείται από τέσσερις συνοικίες: τους Αγίους Ταξιάρχες, την Αγία Παρασκευή, τον Άγιο Στέφανο και την Αγία Κυριακή.
Οι ακρογιαλιές της Μυλοπόταμος, Φακίστρα, αλλά και οι κοντινές της , Αι-Γιάννης, Πλάκα, Παπά Νερό και Νταμούχαρη προσφέρουν στους παραθεριστές, απολαύσεις αξέχαστες και συγκινήσεις μοναδικές.

Tsagkarada Kentriki-Plateia Platanos

KaravostasiaKAΡABOΣΤΑΣΙΑ
Όσον αφορά την πρώτη θέση του οικισμού είναι βεβαιωμένο πως αυτή ήταν στην παραλία (όπως και των πιο πολλών χωριών του Πηλίου)και στην θέση Παλιόκαστρο, που βρίσκεται πιο πάνω απ’ το μικρό κόρφο  της Φακίστρας. Στο μέρος αυτό βρέθηκαν παλιότερα απ’ τους  ντόπιους ερείπια από αρχαίες οικοδομές, τάφοι, πιθάρια με παλαιότερη χρονολογία 1363, από δε τον αρχαιολόγο – Αρβανιτόπουλο που έκανε πρόχειρες ανασκαφές στο μέρος αυτό, διαπιστώθηκαν τα ερείπια ασβεστόχτιστου κάστρου, τάφοι ελληνικοί και νομίσματα παλιά. Ο τελευταίος μάλιστα έβγαλε το συμπέρασμα (βρίσκεται στα πρακτικά της
Αρχαιολογικής Εταιρείας του 1910) πως η περιοχή ήταν κατοικημένη στις αρχές της Μακεδονικής περιόδου καθώς και στα βυζαντινά χρόνια. Όπως φαίνεται στα βυζαντινά χρόνια το χωριό θα ήταν φέουδο κάποιου βυζαντινού τοπάρχη κι αργότερα θα έπεσε στην κυριαρχία των βενετσιάνων γιατί, στην Καραβοστασιά κυρίως, βρέθηκαν χαλάσματα από
τεχνικά έργα λιμενικά, βενετσιάνικης εποχής και τεχνοτροπίας.
Οι παλιότεροι την λένε Καρατσακσιά . Δηλαδή εκεί όπου τσακίζονταν τα καράβια. Πράγμα που φαίνεται αληθινό αφού τίποτα δεν θα μπορούσε σήμερα να χαρακτήριζε την τοποθεσία ως λιμάνι . Αν όμως βρεθείτε μάρτυρες μπουρινιού στην περιοχή θα καταλάβετε αμέσως γιατί ονομάζεται έτσι αυτός ο κόλπος.

Πρόταση διαμονής, ένας από τους ωραιότερους ξενώνες, οι Ξενώνες Νύμφες.

Nymphes

ΝΥΜΦΕΣ
Κατά την Ελληνική Μυθολογία οι αναφερόμενες Νύμφες ήταν γυναικείες ιδεατές μορφές θεϊκής καταγωγής, νεαρές στην ηλικία, που ζούσαν μέσα στην άγρια φύση, τριγύριζαν στα βουνά, συνοδεύοντας την Άρτεμη και παίζοντας μαζί της. Ήταν όλες τους πανέμορφες, η Άρτεμη όμως ξεχώριζε με τη θωριά της ανάμεσά τους. Τραγουδούσαν και χόρευαν μαζί με τον Πάνα στα λιβάδια και στις πλαγιές, συνήθως κοντά στις πηγές των οποίων
και αποτελούσαν στην πραγματικότητα την αλληγορική εκπροσώπησή τους. Υμνούσαν με τις γλυκές φωνές τους, τους Ολύμπιους θεούς και ιδιαίτερα τον πατέρα του Πάνα, τον Ερμή. Οι Νύμφες κατατάσσονταν γενικά μεταξύ θεών και θνητών, ως ημίθεες. Δεν ήταν αθάνατες, ζούσαν όμως πάρα πολύ και τρέφονταν με αμβροσία. Ήταν κατεξοχήν πνεύματα
του γλυκού νερού και βρίσκονταν στα ποτάμια, στις πηγές και μέσα στα βουνά από τα οποία πήγαζαν ποτάμια. Συνόδευαν πάντα το νερό, τονίζοντας έτσι τη μεγάλη του σημασία για την ύπαρξη ζωής. Χωρίς αυτό ούτε βλάστηση, ούτε γονιμότητα υπάρχει. Μέσω λοιπόν της ζωογόνας δύναμης του νερού οι Νύμφες εξαπλώθηκαν στα βουνά και στα δάση και
συνδέθηκαν με τη βλάστηση. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο θεωρούνται κόρες του Ωκεανού ή άλλων ποταμών.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ

Γενικά
Έχουμε προτιμήσει διαδρομές που τις έχουμε περπατήσει τις περισσότερες οι ίδιοι . Η διάρκεια της διαδρομής που αναφέρεται δεν συμπεριλαμβάνει τις τυχόν στάσεις. Θα πρέπει να προσέξετε , η επιστροφή σας να γίνει πριν από τη δύση του ηλίου. Πάντα να
κουβαλάτε αρκετό νερό (1 με 1.5 λίτρο για κάθε άτομο), αν και συχνά θα συνταντήσετε πηγές στις διαδρομές. Προτείνουμε να φοράτε σταθερά και υψηλά παπούτσια και καπέλο για να προστατευθείτε από τον ήλιο. Να έχετε πάντα μαζί φαγητό, όπως μπισκότα, ξηρούς
καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα.

Τι είναι τα καλντερίμια: AG.Paraskevi Taxiarches
Mονοπάτια στρωμένα με πέτρες , που διευκόλυναν την μεταφορά των προϊόντων με ζώα, κυρίως μουλάρια, μεταξύ των ορεινών χωριών προς τα λιμάνια του Πηλίου και αντιστρόφως. Με το πέρασμα του χρόνου πολλά από τα καλντερίμια καταστράφηκαν, άλλα
παραμελήθηκαν ή στρώθηκαν με άσφαλτο, αλλά μερικά από αυτά διατηρήθηκαν σε καλή κατάσταση μέχρι τις μέρες μας και ελάχιστα έχουν αποκατασταθεί. Μερικά έχουν σηματοδοτηθεί και περιλαμβάνονται σε χάρτες της περιοχής.

Διαδρομή Αγία Παρασκευή - Ταξιάρχες
Διάρκεια 45 λεπτά.
Εύκολη διαδρομή, για όλη την οικογένεια.
Από την πλατεία της Αγ.Παρασκευής με το μεγάλο πλάτανο, πάρτε το καλντερίμι που ξεκινάει πλάι από το « Χαμένο Μονόκερο ».
Γρήγορα θα φτάσετε στο Δημοτικό σχολείο και την Αχιλλοπούλειοσχολή. Μετά το εκκλησάκι , δεξιά , η διαδρομή είναι κυρίως μέσα σενδάσος με καστανιές όμορφα περάσματα, μικρά γεφύρια αλλά και παλιά σπίτια που ούτε φανταζόσασταν ότι υπάρχουν. Μην φοβηθείτε
ότι χαθήκατε. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα φτάσετε στην πλατεία με την εκκλησία των Ταξιαρχών. Φάτε ελαφρά στο «Αγνάντι» ή στο «Καλύβι», για να μπορέσετε να γυρίσετε .

Tsagkarada TsamoyxariΔιαδρομή Τσαγκαράδα –Νταμούχαρη
Διάρκεια 1 ώρα και 15 λεπτά
Βαδίστε αυτή τη διαδρομή ακόμα κι αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τις πεζοπορίες. Είναι πολλά τα ευχάριστα ξαφνιάσματα που θα αισθανθείτε.
Αφήνοντας τον κεντρικό δρόμο και κατηφορίζοντας προς την συνοικία της Αγ.Παρασκευής, στα 100 μέτρα από τη διασταύρωση, στα αριστερά μας, ξεκινάει ωραίο φαρδύ καλοδιατηρημένο και σηματοδοτημένο το καλντερίμι προς την Νταμούχαρη.
Η διαδρομή κατηφορίζει μέσα από σπίτια, βίλες, αρχοντικά, εκκλησίες, κρήνες, γεφύρια, δάσος, γεμάτη με ευχάριστες εκπλήξεις. Ακολουθήστε πιστά τις σημάνσεις, μην ξεφεύγετε από το μονοπάτι. Μην ξεχάσετε να σταθείτε στη Βίγλα και να απολαύσετε τη θέα στο Αιγαίο και στο Άγιο Όρος πριν ξεκινήσει το απότομο και κατηφορικό τελευταίο μέρος της διαδρομής προς το χωριό.
Φροντίστε να έχετε κανονίσει να έρθει κάποιος να σας πάρει (εμείς ίσως!!!) γιατί αποκλείεται να αντισταθείτε στον πειρασμό και να μην φάτε κάτι στα υπέροχα ταβερνάκια που θα βρείτε πάνω στη θάλασσα.

Pezoporia 2Διαδρομή Μηλιές – Τσαγκαράδα
Διάρκεια 3 ώρες και 30 λεπτά
Διάσημη διαδρομή στο χώρο των περιπατητών. Πολλοί έρχονται στο Πήλιο μόνο γι αυτήν.
Παλιότερα ήταν ολόκληρη καλντερίμι. Ηταν ο δρόμος της εποχής.
Σήμερα το καλντερίμι διατηρείται σχεδόν στη μισή διαδρομή ενώ στην άλλη μισή υπάρχει μονοπάτι ανοιχτό που δεν χάνεται. Από τις ωραιότερες διαδρομές. Περνάς μέσα από δάση με οξιές και πυκνή άγρια βλάστηση. Πολλές φορές θα σταθήτε να αγναντεύσεται τις
ακρογιαλιές και το πέλαγος.
Το καλντερίμι ξεκινά από την πλατεία των Μηλέων, πλάι από τη βιβλιοθήκη. Μην ξεκινήσετε αν δεν είστε εξοικειωμένοι. 3,5 ώρες είναι πολλές για αρχάριους.

Διαδρομή Μυλοπόταμος – Λημιώνας
Διάρκεια 1 ώρα.
Εύκολη «θαλασσινή» διαδρομή. Περνάει πάνω από τη βραχώδη ακτή, μέσα από περιβόλια και ελαιώνες με παλιά πέτρινα καλύβια.
Θα συναντήσετε ξύλινα γεφύρια, εκκλησάκια και βρύσες. Το μονοπάτι ξεκινάει από το πλάι της ταβέρνας του Αγγέλικα στο Μυλοπόταμο.

       Pezoporia 3    Pezoporia 4

Διαδρομή Ξουρίχτι – Τσαγκαράδα
Διάρκεια 30 λεπτά.
Αξίζει να την κάνετε ακόμα και μόνο για το ωραίο πέτρινο τοξωτό γεφύρι, το οποίο είναι πραγματικό έργο τέχνης και διατηρείται σε πολλή καλή κατάσταση και το συναντάτε προς το τέλος της διαδρομής.
Από την πλατεία του Ξουριχτίου ακολουθούμε τον άσφαλτο με κατεύθυνση νότια. Μετά τα τελευταία σπίτια, συνεχίζει αγροτικός δρόμος. Σε λίγο βρίσκουμε το μονοπάτι που ανηφορίζει μέσα σε κτήμα με μεγάλες καστανιές. Είναι καθαρό και ευδιάκριτο.  

Pezoporia 4  Pezoporia 5

Διαδρομή Ξουρίχτι – Μυλοπόταμος
Διάρκεια 1 ώρα.
Η διαδρομή αυτή είναι εύκολη και δεν υπάρχουν παρακλάδια στο μονοπάτι ή στο καλντερίμι ώστε να μπερδευτούμε.
Το ξεκίνημα γίνεται από την πλατεία του Ξουριχτίου, αφήνουμε την άσφαλτο και ακολουθούμε το καλντερίμι ακριβώς στο εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων. Το μονοπάτι είναι ευδιάκριτο, καλό, καθαρό και κατηφορίζει συνέχεια σε πετρώδη απότομη πλαγιά με αρκετά ομαλά ζικ-ζακ.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

MylopotamosΜυλοπόταμος
Η κοντινότερη στον ξενώνα μας παραλία.Ταυτόχρονα και η διασημότερη.Η ομορφότερη από όλες τις παραλίες του Πηλίου. Ακούστε τι σας λέμε . Κι αν αμφιβάλλετε, επισκευτείτε την τον Μάιο και τον Ιούνιο.
Κατηφορίστε το δρόμο που σας έφερε στις «Νύμφες». Σε 3 χλμ ο δρόμος περνά μπροστά από την ταβέρνα «Κρίταμο» και σε λίγο τελειώνει στην ταβέρνα «Αγγέλικας» στην παραλία του Μυλοποτάμου.
Χαρείτε την παραλία πρώτα από ψηλά. Θα χρειαστεί να κατέβετε λίγα σκαλοπάτια είτε από τη βορινή είτε από τη νότια πλευρά , για να φτάσετε στη θάλασσα. Και από τις δύο μεριές υπάρχει από ένα καφέ για την εξυπηρέτησή σας.
Η πλαζ του Μυλοποτάμου επί σειρά ετών βραβευμένη με γαλάζια σημαία, διαθέτει ομπρέλες , καμπίνες για άλλαγμα, ναυαγοσώστη και ντους. Επίσης το καφέ σχεδόν μέσα στα πόδια σας.

Φακίστρα
Ο Τζακ Νόρις κατέβητε στη Φακίστρα με πλήρη οικογενειακό εξοπλισμό (ομπρέλες, φυγειάκια, μπρατζάκια, φωσκωτά παιχνίδια
κ.α.) χωρίς κανένα πρόβλημα. Η Χρύσα με το Θάνο δεν μπόρεσαν !!! Αγρια και απόμακρη παραλία , κοινό μυστικό ανθρώπων που αγαπούν τη θάλασσα και τη φύση.
Χρειάζονται λίγα λεπτά περπάτημα σε ένα δύσβατο μονοπάτι για να φτάσεις ,αυτό όμως συμβαίνει γιατί η μητέρα φύση προφανώς ήθελε να την κρατήσει απόμερη, αλλά στο τέλος αποζημιώνεσαι από τα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά της.

Fakistra

Λημνιώνας
Μπορείς να φτάσεις σ αυτήν και από μονοπάτι που ξεκινά από το Μυλοπόταμο. Πανέμορφη παραλία, την προτιμούν οι ντόπιοι τον Αύγουστο.

Limniwnas

Λαμπινού
Όμορφη παραλία περιτριγυρισμένη από βράχια. Διαθέτει ταβέρνα, ομπρέλες και ντους.
Σπηλιές και αναβλύζοντα παγωμένα νερά μέσα από τη θάλασσα.

Lampinou

Πλάκα
Μεγάλη αμμουδερή παραλία. Δύσκολο να γεμίσει κόσμο. Ιδανική για κολύμπι σενκρυστάλλινα νερά και ξεκούραση σ’ένα υπέροχο και ήρεμο περιβάλλον.
Κάποιοι δείχνουν κολυμπώντας, σπίτια διασήμων που κρέμονται στην πλαγιά πάνω απ την παραλία.
Το καλοκαίρι υπάρχει πρόβλημα στο παρκάρισμα. Προσοχή!!! Το λιμενικό γράφει.

Plaka

Υπάρχουν δεκάδες άλλες παραλίες στο Πήλιο. Ζητήστε μας πληροφορίες γι αυτές.

ΣΚΙ • Χιονοδρομικό κέντρο Αγιόλευκες

Ένα από τα πρώτα χιονοδρομικά κέντρα που λειτούργησαν στην Ελλάδα . Απέχει μόνο 20 λεπτά από τον ξενώνα μας μέσω Κισσού και 45' αν ο δρόμος μέσω Κισσού είναι κλειστός .
Λειτουργούν αναβατήρες που εξυπηρετούν περίπου 500 άτομα την ώρα, που δίνουν την δυνατότητα στους σκιέρ, να φτάσουν στις πίστες "Θέτις", "Φαλκονέρα", “Πανόραμα" και των αρχαρίων, συνολικού μήκους 5000μ. Το χιονοδρομικό κέντρο είναι πολύ δημοφιλές και πολυσύχναστο κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Εκτός από σκι μπορείτε να δοκιμάσετε και άλλες χειμερινές δραστηριότητες, που μπορούν να πραγματοποιηθούν συμπεριλαμβανομένου και moutain artillery ski. Το κέντρο διαθέτει επίσης, καταφύγιο με 80 διαθέσιμα κρεβάτια, καθώς επίσης και μια επιλογή από εγκαταστάσεις όπως ο χώρος στάθμευσης, εστιατόριο, cafe bar και αναψυκτήριο που συντελούν στην εξυπηρέτηση και απόλαυση σας.  

Ski Phlio

ΦΑΓΗΤΟ

Κρίταμο, φιλικότατο περιβάλλον με απλόχερη θέα στο Αιγαίο, κλασική ταβέρνα με επίσης κλασικές γεύσεις. Ειδικότητα στα θαλασσινά, χωρίς να λείπει το κρέας.Τηλ. 2426048850.

Kritoma

Αγγέλικας, στο τέλος του δρόμου του Μυλοποτάμου. Ανοιχτός όλο το χρόνο όλες τις ώρες. Πάρτε όμως καλύτερα ένα τηλέφωνο, Τηλ. 24260-49888.

Αγνάντι, για παραδοσιακή κουζίνα με μοντέρνες επεμβάσεις, Τηλ. 24260-49210.

Αλέκας, αλλιώς η συνοικία της Αγ.Παρασκευής. Σημείο συνάντησης, συνήθως ανοιχτά τις δύσκολες μέρες αν δεν θες να φας σε ταβέρνα. Τηλ. 24260-49380. 

Δειπνοσοφιστής, μάλλον η πιο «λεπτή» πρόταση στην Τσαγκαράδα. Απίστευτη θέση, Χαλαρωτικό περιβάλλον, Τηλ. 24260-49825.

Deipnosofistis

Χαμένος Μονόκερος, τον προτιμάμε για το ιδιαίτερο μενού ευρωπαϊκών επιρροών, και για την πλούσια κάβα. Τηλ. 24260-49930.

Monokeros

Βαγγέλης, στο Μούρεσι, κλασικό στέκι των ντόπιων με φανατικούς θαμώνες. Εχει και μαγειρευτά, αλλά είναι περισσότερο γνωστό για τα ζουμερά κρεατικά του.

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, στη Φακίστρα .Γήπεδο μπάσκετ , τένις , 5Χ5 .

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ, στο Αχιλοπούλειο το καλοκαίρι βέβαια , με καλές ταινίες .

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
Σκάλα
Το παλιό γεφύρι
Καφέ Καφέ

ΨΩΝΙΑ
Super market
Στην Τσαγκαράδα ο «Ρηγόπουλος» (σχεδόν 24 ώρες όλες τις μέρες)
 Στο Μούρεσι
Φούρνος
 Στην Τσαγκαράδα
 Στο Μούρεσι
Κρεοπωλείο
 Στην Τσαγκαράδα
 Στο Μούρεσι
Ψιλικά – Τύπος
 Αγ.Παρασκευή
 Αγ.Ταξιάρχες

Έργα Τέχνης, στους Αγ.Ταξιάρχες Eroterra

Dwra Ergatexnis Dwra Ergatexnis 1

Δώρα, στους Αγ.Ταξιάρχες ΙΣΚΡΑ

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
Δημαρχείο 2426022520
Κέντρο Υγείας Ζαγοράς 2426022400
Φαρμακείο Τσαγκαράδας (Αγ.Παρασκευή) 2426049464
Αστυνομία 2426022529
Πυροσβεστική 199
Χιονοδρομικό Κέντρο 2428073719
ΤΑΧΙ Ζαγορά 2426023323
ΤΑΧΙ Μακρυράχη 2426031438
E.O.T. Βόλου 2421023500
Υπεύθυνος «νυμφών» 6936613638

 ΞΕΝΩΝΕΣ ΝΥΜΦΕΣ
Τσαγκαράδα, 370 12
Τηλέφωνο: 2426 049560
Διεύθυνση email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιστότοπος: http://www.nymfestsagarada.gr
Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
https://www.facebook.com/nymfestsagarada.gr
http://www.nymfestsagarada.blogspot.com