DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

Πέντε σιωπές, το πιο φρικτό φάντασμα που μπορεί να στοιχειώσει την ανθρώπινη ψυχή, αυτό του πατέρα αιμομίκτη, μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε, στο θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα

Pente Siopes2

Πέντε Σιωπές στο Θέατρο Κάτω από τη γέφυρα, στη σκηνή Πίσω πόρτα… Μία είσοδος τραγική σε ανθρώπινες αβύσσους.      
Στον εμπνευσμένο από τον δημιουργό του - εδώ και χρόνια - χώρο του θεάτρου κάτω από τη γέφυρα ξεκλειδώνονται βαριά και ένοχα μυστικά, μέσα από μια δραματοποίηση κόλαφο,  γεμάτη  εγκλήματα πάθους.

Pente Siopes5

Ένας πατέρας δυνάστης βρίσκεται νεκρός έχοντας σκοτώσει την αθωότητα, αλλά και τη γυναικεία υπόσταση των δύο θυγατέρων του.
Ο Νίκος Δαφνής - έμπειρος δραματουργός - ενσαρκώνει  το πιο φρικτό φάντασμα που μπορεί να στοιχειώσει την ανθρώπινη ψυχή, αυτό του πατέρα αιμομίκτη. Τρεις γυναίκες θύματα ενός παράλογου πάθους και μιας διαστροφής που δεν χρίζει κάθαρσης.

Η βικτωριανή εποχή του έργου αποδίδεται τόσο σύγχρονα - και κυρίως τόση δική μας - δίνοντας σε εμάς όλους αυτό για το οποίο αδιαφορούμε ενώ συμβαίνει δίπλα μας, ακριβώς στην πίσω πόρτα. Η σιωπή των γυναικών θυμάτων γίνεται κραυγή, φωνή σε όλους αυτούς που στο όνομα της πατρότητας ασελγούν και βεβηλώνουν ανίερα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Ο φωτισμός μυστηριακός σε εισάγει στον ψυχισμό των ηρώων. Τα απλά κοστούμια εποχής δίνουν το στίγμα και ενδύουν τα αιμομικτικά πάθη με μία συντηρητική επιφανειακή εικόνα καθωσπρεπισμού.

Όλα αυτά πραγματώνονται μέσα από την σκηνοθετική προσέγγιση του Κοραή Δαμάτη, που μεταφέρει όλη αυτή την ατμόσφαιρα του έντονου ψυχισμού με μια διάθεση τρισδιάστατη. Εισάγει τον θεατή δηλαδή να γίνεται ένα με τους ήρωες. Κυριολεκτικά μας ανεβάζει στη Σκηνή ζώντας μαζί με τους ήρωες του έργου έντονα την κάθε δραματική πτυχή του ψυχισμού τους.

Pente Siopes1 Pente Siopes3 Pente Siopes4

Πήγα στην πλαϊνή πόρτα με αίσθηση περιέργειας…
Βγήκα από αυτήν με έναν υγιή προβληματισμό…
Δεν αδιαφορώ, δηλώνω παρών στο ήθος και όχι στον ψευτοηθικισμό.
Μην το χάσετε!!!

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες για τη θεατρική παράσταση, Πέντε σιωπές

Εκεί κάτω από τη γέφυρα υπογράφουν ψυχές… και κραυγάζουν..!!..!!

 

Ν. Φ. Αλεκτρύων.

Επιμέλεια και διόρθωση κειμένου: Τζένη Νικολαΐδου.

5 Siopes 344