DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

Συνέντευξη στον Αρτέμη Γαβριλούκ

Artemis 2

Συνέντευξη στον Αρτέμη Γαβριλούκ
Από τον Νεκτάριο – Γεώργιο Κωνσταντινίδη

Ο Αρτέμης Γαβριλούκ μιλάει για την παράσταση, Πέρσες του Αισχύλου, που ανεβάζει το θέατρο των Vivi εκπροσωπώντας την χώρα μας στο φεστιβάλ της Αβινιόν στη Γαλλία, τα πρώτα του βήματα στο χώρο της υποκριτικής αλλά και τα προσεχή επαγγελματικά του σχέδια.

Artemis Perses

Μιλήστε μου για την παράσταση, Πέρσες του Αισχύλου, που θα παρουσιαστεί στο φεστιβάλ της Αβινιόν.Artemis 3
Με μεγάλη μου χαρά προέκυψε η συνεργασία με τον σκηνοθέτη και καθηγητή πανεπιστημίου Τηλέμαχο Μουδατσάκι μετά από ακρόαση στις αρχές του Απρίλη. Νοιώθω πολύ τυχερός που με εμπιστεύτηκε και ελπίζω ν’ ανταποκριθώ στις προσδοκίες του. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό για ένα νέο ηθοποιό να βρεθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα θεατρικά φεστιβάλ του κόσμου, που θα εμπλουτίσει τις  εμπειρίες του.

Ποιο ρόλο υποδύεστε;
Τον κορυφαίο του χορού. Στην εν λόγω παράσταση είμαστε πέντε ηθοποιοί που υποδυόμαστε όλα τα πρόσωπα του έργου. Για πρώτη φορά έρχομαι αντιμέτωπος με το αρχαίο δράμα αλλά και την φορμαλιστική τεχνική που προτείνει ο σκηνοθέτης. Άλλωστε, σήμερα στο θέατρο δεν αρκεί η απλή εκφορά του λόγου αλλά απαιτείται πρόταση. Ο Τηλέμαχος Μουδατσάκις μετά από έρευνα χρόνων στην τραγωδία, καταθέτει μια πολύ ενδιαφέρουσα μέθοδο σωματικού θεάτρου.

Πού αλλού θα παιχτεί η παράσταση;
Μετά την Γαλλία, οι Πέρσες, θα περιοδεύσουν αρχικά στην Κρήτη και στη συνέχεια σε διάφορους σταθμούς σε όλη την Ελλάδα. Από τα τέλη Οκτώβρη, η παράσταση θα παρουσιάζεται στην Αθήνα, στο θέατρο «Αλκμήνη».

Τι σας παρακίνησε ν’ ασχοληθείτε με την υποκριτική;
Το ενδιαφέρον μου για την υποκριτική άρχισα να το αντιλαμβάνομαι από τότε που πήγαινα στο δημοτικό σχολείο. Ως μαθητής, δεν έχανα την ευκαιρία να λαμβάνω μέρος στις σχολικές παραστάσεις. Στη συνέχεια, συνειδητοποίησα ότι αυτό το δρόμο θέλω ν’ ακολουθήσω.

Artemis 1Σε ποιες παραστάσεις έχετε παίξει;
Η πρώτη μου επαγγελματική εμπειρία πριν ολοκληρώσω τις σπουδές μου ήταν η παράσταση, Στο ψυγείο σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη στο θέατρο Διάνα. Στη συνέχεια συνεργάστηκα με την Έρση Πίττα στις Άγριες ενέργειες, τον Νικόλα Μίχα στο Who the fuck is dead?, τον Αλέξανδρο Λιακόπουλο στο 40 χρόνια πίπες, την Κατερίνα Χάσκα στο Φως Φανάρι και τον Κώστα Καποδίστρια στο Τρόμος και Αθλιότητα του Τρίτου Ράιχ του Μπρεχτ.

Η σχέση σας με τον κινηματογράφο;
Όσο πολύ αγαπώ το θέατρο άλλο τόσο με ενδιαφέρει και ο κινηματογράφος. Θεωρώ πως στον κινηματογράφο ο ηθοποιός έχει τις ίσες ευκαιρίες να δείξει τις ικανότητές του. Μέχρι στιγμής έχω λάβει μέρος σε τρεις κινηματογραφικές παραγωγές: 17 του Γιώργου Παπαθεοδώρου, το Χρυσόψαρο του Θάνου Τσαβλή και την ταινία μικρού μήκους, Domino του Νίκου Βουτενιώτη.

Fws Fanari034 2 Fws Fanari038

Τηλεόραση έχετε κάνει;Artemis 4
Η πρώτη μου επαφή με αυτό το είδος ήταν στην πολύ επιτυχημένη σειρά «Στο παρά πέντε» του Γιώργου Καπουτζίδη. Είχα μια σκηνή με την Έφη Παπαθεοδώρου, τη γνωστή σε όλους Θεοπούλα. Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία που θα θυμάμαι. Αργότερα, έλαβα μέρος στις σειρές, L. A.P.D. του Στέφανου Μπλάτσου και στην Γενιά των 592 ευρώ του Αντώνη Αγγελόπουλου.

Είχατε άλλο προσανατολισμό πριν γίνετε ηθοποιός;
Έχω σπουδάσει μάρκετινγκ σε δημόσιο ΙΕΚ αλλά πιστεύω πως η αγάπη μου για το θέατρο είναι μεγαλύτερη. Δεν νομίζω ότι θα ήθελα να κάνω κάποιο άλλο επάγγελμα.

Ποιες δυσκολίες συναντά ένας ηθοποιός στα πρώτα του βήματα;
Όπως όλοι γνωρίζουμε η αναγνωρισιμότητα στο συγκεκριμένο επάγγελμα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Οι αξιόλογες ευκαιρίες που υπάρχουν για νέους ηθοποιούς δεν είναι πολλές και κάποιες φορές τα κριτήρια επιλογής ασαφή ή άγνωστα. Προσωπικά, είμαι από τους ηθοποιούς που έχω σταθεί τυχερός στη μέχρι τώρα πορεία και ελπίζω να συνεχίσω έτσι.   

Η γνώμη σας για τις νέες θεατρικές ομάδες;
Δεν μου αρέσει ο όρος ομάδα, προτιμώ το θίασος. Δυστυχώς στις νέες ομάδες επικρατεί συχνά η παρεΐστικη αντίληψη, το χαλαρό κλίμα, η προχειρότητα και ο ερασιτεχνισμός. Ωστόσο, δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες, υπάρχουν ομάδες που έχουν δείξει επαγγελματισμό παρουσιάζοντας αξιόλογες δουλειές. Επίσης, η έννοια της ομαδικότητας είναι πολύ παρεξηγημένη. Για πολλούς, ομάδα σημαίνει προβολή του εαυτού τους και μόνο… και αυτό δεν είναι θέατρο…

Artemis 5Πού γεννηθήκατε και μεγαλώσατε;
Γεννήθηκα στη Μολδαβία όπου και έμεινα μέχρι τα 14 μου χρόνια. Η μητέρα μου ήρθε στην Ελλάδα το 1995 για δουλειά και εγώ το 2002 όπου και εγκατασταθήκαμε μόνιμα. Όταν ήρθα δεν μιλούσα ούτε μία λέξη ελληνικά. Ήταν Αύγουστος και τον Σεπτέμβριο θα φοιτούσα στη Δευτέρα Γυμνασίου. Μόνος μου διάβασα και έμαθα τα ελληνικά. Τελείωσα το λύκειο και έδωσα εξετάσεις στη δραματική σχολή «Βεάκη» από την οποία αποφοίτησα το 2012.

Εκτός από το θέατρο, τι σας αρέσει να κάνετε στον ελεύθερο χρόνο;
Μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια, πιστεύω πως μέσα από αυτά, ο κάθε άνθρωπος μπορεί να βρει τις ισορροπίες του. Ασχολήθηκα με το τένις για μια πενταετία. Μου αρέσει πολύ ο χορός και η χειροτεχνία.

Τι σημαίνει για εσάς διασκέδαση;
Αναζωογόνηση του μυαλού και του κορμιού.

Σε ποια μέρη σας αρέσει να διασκεδάζετε;
Στα παρεΐστικα στέκια, τα κουτούκια και τα μαγαζιά με θέα.

Πού θα πάτε διακοπές; Αγαπημένοι προορισμοί;
Το 2005 έπιασα δουλειά σε μια εταιρεία ως εξωτερικός πωλητής. Χάρη σε αυτή τη δουλειά, έχω ταξιδέψει σε πολλά νησιά και διάφορα μέρη στην επαρχία. Αγαπημένοι μου προορισμοί είναι η Ήπειρος, η Σάμος, η Σαντορίνη, η Κρήτη, η Μυτιλήνη και η Κεφαλονιά. Φέτος, με τις παραστάσεις, δεν θα μείνει χρόνος γι’ αυτό που λέμε διακοπές αλλά ευτυχώς η περιοδεία προβλέπεται ευχάριστη και θα συνδυαστεί η δουλειά με τη χαλάρωση.

Fws Fanari059 Fws Fanari151

Προσεχή σχέδια;
Εκτός από τις παραστάσεις των «Περσών» στο θέατρο «Αλκμήνη», το χειμώνα θα επαναληφθεί η περσινή επιτυχία «Τρόμος και Αθλιότητα του Τρίτου Ράιχ» του Μπρεχτ. Στα σκαριά βρίσκεται επίσης μια τηλεοπτική και μια θεατρική πρόταση.

Και ο έρωτας τι θέση έχει στη ζωή σας;
Όπως όλοι οι άνθρωποι έτσι κι εγώ νοιώθω γεμάτος όταν είμαι καλά και στην προσωπική ζωή. Τον τελευταίο καιρό λοιπόν είμαι αρκετά γεμάτος και πιστεύω πως έχω βρει τις ισορροπίες μου.