DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

Συνέντευξη στον Γιάννη Τριανταφύλλου

Giannis Triantafillou3

Συνέντευξη στον Γιάννη Τριανταφύλλου
Από τον Βασίλη Χάγιο

Ο Γιάννης Τριανταφύλλου είναι ένας νέος ταλαντούχος ηθοποιός που κάνει τα πρώτα του βήματα στο χώρο του θεάτρου. Σε συνέντευξη του στο diaskedasi.info μίλησε για την παράσταση, Γιατί μου κατσικώθηκες, του Στρατή Λιμνιού, στην οποία συμμετέχει, για τον ρόλο που υποδύεται και για τα επαγγελματικά του σχέδια για το μέλλον.

Giati mou Katsikothikes

Giannis Triantafillou2Σας βρίσκουμε στη παράσταση, Γιατί μου κατσικώθηκες. Μιλήστε μας για το ρόλο σας και την συνεργασία σας με τον σκηνοθέτη Μενέλαο Τζαβέλλα.
Το έργο είναι πολύ καλό, με πολλές και διάφορες σκηνές. Αξίζει να το δει ο κόσμος, γιατί παρουσιάζει πολλά θέματα που αφορούν στην κοινωνία μας. Η συνεργασία μου με τον σκηνοθέτη κύλησε πολύ ομαλά και όλα πήγαν καλά. Το έργο θίγει την ομοφυλοφιλία με έναν ιδιαίτερο τρόπο, θα μπορούσε να είναι κάτι πολύ τραβηγμένο, αλλά η προσέγγιση είναι αξιοπρεπής. Ο ρόλος μου στην παράσταση είναι ο Τζίμης, φίλος του Ορέστη, το αντίπαλο δέος θα έλεγα. Έχουν και οι δύο την ίδια ηλικία περίπου και ξεκίνησαν να κάνουν «καριέρα» πουλώντας το κορμί τους…

Στο έργο, το κάθε πρόσωπο αφηγείται την αλήθεια μέσα από τα δικά του μάτια. Ο ήρωας που υποδύεστε είναι τελικά θύτης ή θύμα;
Όλοι οι χαρακτήρες είναι και θύτες και θύματα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα έλεγα ότι είμαι και θύμα και θύτης, δηλαδή και πήρα και έδωσα…Giannis Triantafillou

Οι σκηνές με τα φιλιά σας προκάλεσαν στην αρχή αμηχανία;
Η αλήθεια είναι ότι μου προκάλεσαν αμηχανία, έχω ξαναπαίξει βέβαια ερωτική σκηνή, αλλά με γυναίκα. Ήταν η πρώτη φορά που υπήρξε φιλί με άντρα.

Τα τελευταία χρόνια παίζονται πολλές παραστάσεις με θεματική την ομοφυλοφιλία. Πώς ανταποκρίνεται το κοινό;
Το ελληνικό κοινό έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια και γενικότερα η κοινωνία το έχει αποδεχτεί. Ο κόσμος υποστηρίζει το έργο και είμαστε χαρούμενοι για αυτό.

Πιστεύετε δηλαδή ότι η σύγχρονη ελληνική κοινωνία είναι πλέον ανεκτική στην διαφορετικότητα;
Ναι ως ένα μεγάλο βαθμό. Βέβαια για την ομοφυλοφιλία και για οποιαδήποτε άλλη ιδιαιτερότητα, πρέπει να υποστηρίζουμε τους ανθρώπους που είναι δίπλα μας και να στηρίζουμε τις επιλογές τους. Τα τελευταία χρόνια είμαστε πιο ανοιχτόμυαλοι ως προς αυτή την ιδιαιτερότητα και το δεχόμαστε πιο εύκολα.

Τι γνώμη έχετε για τους γάμους ομοφυλόφιλων και για την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια;
Το δικαίωμα να έχει ο καθένας ένα παιδί δεν μπορεί να του το στερήσει κανείς. Πιστεύω ότι ένα παιδί ολοκληρώνει τον άνθρωπο, όπως και ένας γάμος. Νομίζω ότι στην Ελλάδα, όσον αφορά τον γάμο ομοφυλοφίλων είναι ένα θέμα ταμπού και δυσκολεύεται η κοινωνία να το αποδεχτεί.Giannis Triantafillou1

Που γεννηθήκατε και μεγαλώσατε;
Γεννήθηκα στην Λάρισα. Κάποια χρόνια έζησα στην Γερμανία και τώρα ζω στην Αθήνα.

Πως προέκυψε η υποκριτική στη ζωή σας;
Πάντα ήθελα να γίνω ηθοποιός. Ξεκίνησα πρώτα ως μουσικός, σπούδασα αρκετά χρόνια σε ωδεία. Κάποτε είχα γραφτεί σε μια σχολή κρυφά από τους γονείς μου, όταν το αντιλήφθηκε αυτό ο πατέρας μου, μου είχε πει να τελειώσω με τις σπουδές μου στη μουσική και μετά να κάνω ό, τι θέλω στη ζωή μου.  Η υποκριτική άρχισε να μπαίνει στο μυαλό μου παίζοντας μουσική και μπορώ να πω ότι με βοήθησε πολύ. Όταν τελείωσα με την μουσική, κατέβηκα στην Αθήνα για να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα και να σπουδάσω υποκριτική.

Πόσο μετράει η εξωτερική εμφάνιση για έναν νέο ηθοποιό; Ποιες δυσκολίες συναντά ένας νέος ηθοποιός;
Η εξωτερική εμφάνιση παίζει βασικό ρόλο και στον άντρα και στη γυναίκα, αλλά δεν σημαίνει ότι αν δεν υπάρχει η εμφάνιση, δεν υπάρχει και το ταλέντο. Έχω δει ανθρώπους που έχουν ταλέντο και λιγότερο καλή εμφάνιση. Όλοι πιστέψαμε, και βάζω και τον εαυτό μου μέσα, ότι με την εξωτερική εμφάνιση μπορείς να πετύχεις. Αυτό είναι λάθος, πρέπει να διαθέτεις και ταλέντο και εμφάνιση. Δυσκολίες υπάρχουν πάντα στο χώρο της υποκριτικής και ένας νέος ηθοποιός συναντά αρκετές. Στην αρχή είναι δύσκολα γιατί στην Ελλάδα έχουμε πολλούς ηθοποιούς και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος.Giannis Triantafillou4

Σπουδάσατε κάτι άλλο εκτός από ηθοποιός;
Σπούδασα μουσική. Έχω τελειώσει βέβαια γραφιστική και διακοσμητική και το έκανα για τον εαυτό μου, δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ επαγγελματικά. Το μόνο που με εκφράζει είναι η μουσική και είναι πηγή έμπνευσης για μένα.

Έχετε κάνει παιδικό θέατρο. Τι αποκομίσατε από αυτό;
Το παιδικό θέατρο το περιθωριοποιεί πολύς κόσμος, αλλά και εμείς οι ηθοποιοί. Το να σε παρακολουθούν παιδιά είναι το πιο δύσκολο πράγμα, γιατί τα παιδιά είναι πολύ σκληροί κριτές, ότι αισθάνονται θα στο πουν και θα στο δείξουν. Μπορώ να πω ότι έχω βοηθηθεί από το παιδικό θέατρο, έχω κάνει αρκετές παραστάσεις κα το θεωρώ το πιο δύσκολο πράγμα. Πιστεύω πως όλοι οι ηθοποιοί είναι απαραίτητο να κάνουν παιδικές παραστάσεις.

Ποια είναι τα θεατρικά σας όνειρα; Με ποιους θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Από μικρός δεν είχα αγαπημένο ηθοποιό. Αυτό που θέλω είναι να συνεχίσω να δουλεύω και να κάνω πράγματα στο χώρο με πολύ αγάπη και να συνεργάζομαι με ανθρώπους που έχουν όρεξη για δουλειά και αγαπούν αυτό που κάνουν. Αυτή τη περίοδο συζητάω με ένα θέατρο, αλλά είναι πολύ νωρίς για να πω κάτι και εύχομαι να γίνει αυτή η δουλειά.

Τι σας αρέσει να κάνετε τον ελεύθερο σας χρόνο;
Τον ελεύθερο μου χρόνο μου αρέσει να βγαίνω για καφέ, να κάθομαι σπίτι με τον σκύλο μου και να παίζουμε και τέλος να ξεκουράζομαι.

Τι σημαίνει για εσάς διασκέδαση;
Διασκέδαση σημαίνει πολλά πράγματα, όπως να είμαι στο σπίτι μου, να ακούω μουσική, να πηγαίνω βόλτα με το σκύλο μου, να βγαίνω με τους φίλους μου, να πηγαίνω το καλοκαίρι στη θάλασσα, να κάνω μια βόλτα στο κέντρο. Ο καθένας διασκεδάζει διαφορετικά.

Αγαπημένος προορισμός για διακοπές;
Είναι η Σκύρος. Δεν έχω πάει ποτέ, θέλω πολύ να πάω. Θεωρώ ότι η Σκύρος είναι πολύ ωραίο και ήσυχο νησί.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος σας φόβος;
Ο μεγαλύτερος μου φόβος, είναι το γήρας, ο χρόνος που περνάει. Με τα χρόνια αλλάζουν πολλά πράγματα, όπως η εξωτερική εμφάνιση, η όψη, οι συνήθειες και πολλά άλλα.

Έρχονται εκλογές. Τι θα θέλατε να αλλάξει στην Αθήνα;
Καταρχάς δεν θα ψήφιζα κανέναν. Βλέπω τον τελευταίο καιρό στο facebook ότι διάφοροι πολιτικοί κάνουν αναρτήσεις και ζητάνε ψήφους και αυτό με εκνευρίζει. Υπόσχονται όλοι ότι θα κάνουν πολλά έργα, ωραία είναι και τα έργα, αλλά πιο χρήσιμο θα ήταν να μοιράσουν φαγητό στον κόσμο που πεινάει. Θα ήθελα πολλά πράγματα να αλλάξουν, αλλά θεωρώ ότι είναι πολύ αργά.

Πόσο σημαντικός είναι ο έρωτας στη ζωή σας;
Ο έρωτας είναι πολύ σημαντικός. Είναι πηγή έμπνευσης και κινητήριος δύναμη. Πολλοί λένε ότι ο έρωτας δεν υπάρχει, εγώ πιστεύω ότι υπάρχει και είναι ένα από τα ομορφότερα πράγματα στη ζωή μας. Είμαι μόνος βέβαια αυτή την περίοδο.