DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

Εύα Λουκάτου στο ΕΙΜΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ σε ένα μοναδικό ταξίδι σε μελωδίες και ρυθμούς της λατινικής Αμερικής

Εύα Λουκάτου
ΕΙΜΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ

EYA LOYKATOY 2
Ένα μοναδικό ταξίδι σε μελωδίες και ρυθμούς της λατινικής Αμερικής υπόσχεται η νέα δισκογραφική δουλειά της Εύας Λουκάτου, με τίτλο  «Μ’ ένα σακίδιο για συνοδηγό», ένα σακίδιο γεμάτο εξαιρετικά τραγούδια που ξεσηκώνουν, εξάπτουν και ταυτόχρονα συγκινούν.

Με συμμετοχή από τους Λατίνους Martha Moreleon και Yoel Soto,  η νεαρή ταλαντούχα δημιουργός ενώνει το tango με το latin και τη λαϊκή μουσική της Λατινικής Αμερικής με ήχους και μελωδίες της Ελλάδας αλλά και των Βαλκανίων, προσφέροντας δέκα μαγευτικά τραγούδια, δύο εκ των οποίων είναι με ισπανικό στίχο.

Την προσπάθεια της αυτή, η οποία έχει ήδη αποσπάσει θετικές κριτικές,  υπογράφει η Final Touch και ο παραγωγός των μεγάλων επιτυχιών Μίλτος Καρατζάς.

Η βαθιά, αισθαντική φωνή της Εύας Λουκάτου με το ιδιαίτερο της ηχόχρωμα, που ταιριάζει άριστα στο ύφος της μουσικής της, πλαισιώνεται από πλούσια ενορχήστρωση. Η μπάντα της αποτελείται από 15 μουσικούς και ποικιλία μουσικών οργάνων (τρομπόνι, σαξόφωνο, τρομπέτα, βιολί, πιάνο, ακορντεόν, bandoneon, κιθάρες, ντραμς, κρουστά) .

Η Εύα Λουκάτου υπογράφει τους στίχους, τη μουσική και την ενορχήστρωση.

Ο κόσμος έχει ήδη αγαπήσει το τραγούδι «Είμαι γυναίκα» το οποίο κινείται σε electro tango ρυθμούς, όπου η δημιουργός και ερμηνεύτρια υπογραμμίζει με μπρίο και κέφι τις αρετές της γυναικείας φύσης, κερδίζοντας τις εντυπώσεις με το φλογερό της ταμπεραμέντο.

Η σύνθεση είναι της Εύας Λουκάτου, ενώ στην ερμηνεία της προσθέτει μια πικάντικη γεύση ο Κουβανός Yoel Soto με τα φωνητικά του, σε στίχους  που υπογράφουν παρέα, έκαστος στη γλώσσα του. Το τραγούδι συνοδεύεται από ένα εξαιρετικό video clip σε σκηνοθεσία του ελληνομεξικάνου Αλέξη Πόνσε.

          Δείτε το βιντεοκλίπ του τραγουδιού, Είμαι γυναίκα

Η Εύα Λουκάτου γεννήθηκε στη Γερμανία και μεγάλωσε στην Αθήνα. Με μουσικές σπουδές στην κλασική κιθάρα, ξεκίνησε επαγγελματικά την πορεία της συνθέτοντας τη μουσική για την ταινία «Υποβρύχιος έρωτας» του Γιάννη Σολδάτου, η οποία διακρίθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 2005.

Συνεργάστηκε με πολλές θεατρικές ομάδες, άλλοτε συνθέτοντας τη μουσική και άλλοτε κάνοντας τη μουσική επιμέλεια. Το χειμώνα του 2009 δημιουργεί την ομάδα μουσικών «Ομάδα Φ» και ξεκινά εμφανίσεις στην Αθήνα.

Στο ενεργητικό της έχει πλούσια μουσική πορεία και συνεργασίες με σημαντικούς έλληνες και ξένους καλλιτέχνες.

Την άνοιξη του 2009 εκδίδει την πρώτη της προσωπική δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Έτσι θα γίνει» σε μουσική και στίχους της ίδιας, ενώ σε τρία τραγούδια συνεργάζεται με τους στιχουργούς Οδυσσέα Ιωάννου, Κώστα Φασουλά και Γιώργο Κορδέλλα.

Ξεχωριστή στιγμή, όταν μελοποιεί, ενορχηστρώνει και ερμηνεύει το ποίημα «Θέλω να κουβεντιάσω» της Κατερίνας Γώγου, συμμετέχοντας έτσι στο βιβλίο/CD με τίτλο «Πάνω κάτω η Πατησίων» αφιέρωμα στην ποιήτρια, που κυκλοφόρησε το Φθινόπωρο του 2012.

Τον Απρίλιο του 2013 κυκλοφόρησε η δεύτερη δισκογραφική της δουλειά με τίτλο «Όνειρα σφραγίζω» σε μουσική, στίχους και ενορχήστρωση της ίδιας.

Ακούστε τα τραγούδια και ενημερωθείτε για τις εμφανίσεις της Ευάς Λουκάτου στην προσωπική της ιστοσελίδα: http://evaloukatou.com/

Επισκεφθείτε την προσωπική της σελίδα στο Facebook:
https://www.facebook.com/pages/EvaLoukatou/221306001288703?fref=ts