DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

Van Ripper, Η Μπαλάντα του άνεργου

Van Ripper, Η Μπαλάντα του άνεργου.

van ripper logoΟι Van Ripper επανέρχονται στον κόσμο της δισκογραφίας, με ένα ακόμα κομμάτι από το 2o album τους, H Σκύλλα, με τίτλο, Η μπαλάντα του άνεργου!
Τους στίχους καθώς και τη μουσική έχει γράψει ο Petros Van Ripper.
Κινούμενοι στους γνωστούς hard rock ήχους που χαρακτηρίζουν τη μουσική τους, οι Van Ripper, μας παρουσιάζουν ένα κοινωνικό – πολιτικό κομμάτι, το οποίο είναι πιο επίκαιρο από ποτέ!
Καυστικοί και ατμοσφαιρικοί στίχοι, με δυνατές κιθάρες που ροκάρουν σε κάθε ευκαιρία, επανέρχονται να μας αποδείξουν ότι μπορούν να ξεχωρίσουν!

Ιδού ένας αναπάντεχος δίσκος. Ξεκινάει με τη Σκύλλα, (ρεμπέτικο) και μετά μπαίνει στο παιχνίδι ένας τραχύς ηλεκτρικός ήχος που συνδυάζεται με ελληνικό στίχο. Καυστικός, ειρωνικός, πικρός στίχος σε ένα ακατέργαστο ροκ περιβάλλον. Ενίοτε η πικρίλα γίνεται τρυφερότητα (Το σπουργιτάκι), αλλά αυτό δεν αλλάζει το όλο σκηνικό. Αν είναι να σταθεί κανείς κάπου, στέκεται στον στίχο, στο προσωπικό του ύφος, στην αμεσότητά του. Ροκ με αίσθημα λαϊκό. Είναι ο δεύτερος δίσκος τους και τους βλέπω σε καλό δρόμο... (Τα Νέα 9.7.2011)

Κάποιος πρέπει να μιλήσει στον Πέτρο για τους κινδύνους που ζώνουν τον ανένταχτο αρτίστα: θα τον κράξουν και οι ροκάδες (πολύ πνευματώδης), και οι ποπάδες (πολύ βαρύς), και οι μεταλλάδες (πολύ ανοιχτός), και οι λαϊκοί (πολύ ηλεκτρικός), και οι έντεχνοι (πολύ επιθετικός), και οι ρομαντικοί (πολύ μίνιμαλ) – ακόμη και οι ιντι-ροκ-ποστ-ποπ-νοϊζάδες: πολύ προσωπικός, κι εξ αυτού πολύ εκτεθειμένος. Άρα κι από μεριάς του θέτει σε κίνδυνο την όποια κοινοτική συνοχή! (Ammos Music / Soundforge) – (Αθηνόραμα 22.6.2011)

Αν μένει κάτι από αυτό το CD είναι ο καυστικός του στίχος και η... ρεμπέτικη ψυχή του, παρ' όλο που εκφράζεται - ενίοτε - και με μεταλλικό, σκληρό ροκ ήχο. «Η Σκύλλα», κλασικό ρεμπέτικο - νομίζεις ότι περιέχεται σε άλλο CD - είναι το πιο απολαυστικό κομμάτι. Μάλλον στην προηγούμενή του ζωή ο Πέτρος Van Ripper (αυτό το όνομα υπάρχει στο CD) ήταν ρεμπέτης. «Η Σκύλλα» είναι ένα κράμα από ήχους, κυρίως ροκ, που καταλήγουν τελικά σε ένα ρεμπέτικο κομμάτι. Πέτρος Van Ripper, με άλλα λόγια ροκ - ρεμπέτης. (Τα Νέα 3.9.2011)
Απολαύστε τον!

Λίγα λόγια για τους Van Ripper
Η μπάντα ξεκίνησε όταν ο Πέτρος μαζί μ’ ένα Γερμανό συνάδελφό του κάνανε πρόβες σ’ ένα υπόγειο με πενιχρά μέσα δοκιμάζοντας τις δυνατότητές τους σε διασκευές κλασσικών rock, punk και metal κομματιών.

Μια μικρή παράφραση του επωνύμου του Olaf αποτελεί και το όνομα του γκρουπ. Δειλά δειλά δοκιμάσανε να γράψουν δικά τους κομμάτια. Τελικά λίγο μετά την ολοκλήρωση του άλμπουμ και πριν μπούμε στο στούντιο, ο Όλαφ πήρε μετάθεση και γύρισε στη πατρίδα του. Στη συνέχεια ο Πέτρος γνώρισε στο στούντιο Reaction ένα πολύ καλό τεχνικό και κιθαρίστα τον Γιάννη Στεργίου που ανέλαβε να δουλέψει τα κομμάτια (ενορχήστρωση,programming, mixing).

Μέσα απ’ αυτή τη συνεργασία καταλάβανε ότι τα χνώτα τους ταιριάζανε κι αποφασίσαμε να συνεχίσουμε μαζί. Ο Γιάννης έχει ήδη ένα γκρουπ, τους "Phase Reverse", που παίζουν αγγλόφωνο μέταλ.

Απ’ αυτό το σχήμα, ο ντράμερ κι ο μπασίστας, Αλέξης και Τάσος αντίστοιχα, που έπαιζαν πριν με τους Όναρ, πλαισιώσανε τη τετράδα.

Το πρώτο άλμπουμ του γκρουπ κυκλοφόρησε το 2009 και ήδη από τη πρώτη τους δουλειά είχαν αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές.

Συγκεκριμένα στο Δίφωνο έγραψαν: «Δεν λείπουν βέβαια οι τραχιές στιγμές και οι δυνατές κιθάρες είναι όμως μέσα για την επίτευξη ενός ολοκληρωμένου αποτελέσματος και όχι αυτοσκοπός, όπως συμβαίνει με τους περισσότερο ομοεθνείς ανάλογου» και στο Metropolis : «Εμπνευσμένες συνθέσεις αγκαλιάζουν καλογραμμένους στίχους, δημιουργώντας ένα ακουστικό αποτέλεσμα το οποίο διαφέρει αρκετά από αυτό που μας έχουν συνηθίσει οι Ελληνικές μπάντες».

To 2011 ξεκίνησε και η κυκλοφορία του 2ου άλμπουμ τους με τίτλο Η Σκύλλα. Η πρωτοτυπία τους έγκειται στο ότι το πρώτο κομμάτι του CD είναι ένα καθαρόαιμο ρεμπέτικο. Τα υπόλοιπα εκφράζουν το σταθερό προσανατολισμό του γκρουπ στο σκληρό ροκ ήχο, χωρίς όμως να λείπουν οι κέλτικες επιρροές και το απροκατάληπτο ψάξιμο στις ενορχηστρώσεις.

To 2012 oι Van Ripper επανέρχονται με το 3o album τους, “Laetentur Coeli” που λατινικά σημαίνει αγαλλιάζουν οι ουρανοί . Το γκρουπ παραμένει πιστό στη βασική του σχέση με τον ήχο ροκ.

Kυκλοφορεί από την Final Touch (distributed by Cobalt).
Ακούστε το δυνατά !!!

FINAL TOUCH, η εταιρεία του Μίλτου Καρατζά. που στηρίζει νέους δημιουργούς και προτείνει νέους καλλιτέχνες!