DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

Σάββατο 4 Γενάρη 2014, τα Υπόγεια Ρεύματα Live στο Βυρσοδεψείο στην Αθήνα

 

upogeia-poster-low 1

upogeia logoΤα Υπόγεια Ρεύματα παράγουν και συλλέγουν δομικά υλικά, λόγια και νότες, και ετοιμάζονται εδώ και καιρό για μια μεγάλη γιορτή. Σε κάθε πόλη, σε κάθε σκηνή, στήνουν ένα «εργοτάξιο» από την αρχή.  Τραγουδάνε, παίζουν, αυτοσχεδιάζουν κι έτσι δημιουργούν μια νέα «ανασκαφή» και - μαζί με τους ακροατές - ανακαλύπτουν μια άλλη αλήθεια.
Τα Υπόγεια Ρεύματα, στην νέα εποχή που εγκαινιάζουν, ανακατασκευάζουν τον ήχο τους, προσεγγίζουν ξανά τα τραγούδια τους και γράφουν από την αρχή καινούργια.
Στις 4 Γενάρη, στον βιομηχανικό-θεατρικό χώρο του Βυρσοδεψείου, τα Υπόγεια Ρεύματα ξεκινούν την πορεία τους προς τη μεγάλη γιορτή, με μια συναυλία-παράσταση που θα κινηματογραφηθεί και θα ηχογραφηθεί και θα είναι η αφετηρία για την νέα τους υπόγεια, καλλιτεχνική πρόκληση.

Τα Υπόγεια Ρεύματα αποτελούνται από τους Γρηγόρη Κλιούμη (κιθάρα – τραγούδι), τον Μάριο Τσάγκαρη (πλήκτρα –τραγούδι), τον Νίκο Γιούσεφ (ηλεκτρικό μπάσο, μουσικό πριόνι) και τον Τάσο Πέππα (τύμπανα).

Τα βίντεο έχει φτιάξει η Άννα Τσάπο και τα Υπόγεια Ρεύματα, live VJ ο Άρης Σπυράτος.

Δειτε και ακουστε live:
http://www.youtube.com/watch?v=k4G9Ke0i5aU&feature=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=gi4Jopg2ggo
Youtube Channel: http://www.youtube.com/feed/UCsaRHqhSzMwsusRf20PzsWA

Ακολουθήστε μας:
Facebook Page: https://www.facebook.com/pages/%CE%A5%CF%80%CF%8C%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%A1%CE%B5%CF%8D%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-Ypogeia-Revmata-official-page/133861273295868
Twitter:  https://twitter.com/YpogeiaRevmata

Σάββατο 4 Ιανουαρίου
Ώρα προσέλευσης: 20:14 – Ώρα έναρξης: 21:00
τιμή εισόδου: 5€

Βυρσοδεψείο
Ορφέως 174
Αθήνα, τ.κ. 11855
Τηλ: 2103453203
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ
20 : 14
Και ο χρόνος περνάει.
Τα αθώα ΄80s έφυγαν μαζί με τις αείμνηστες κομμώσεις και την μόδα τους και η πρώτη έκρηξη του καταναλωτισμού έσκασε στην Ελλάδα, μαζί με τα αμερικάνικα όνειρα για ένα lifestyle που θα θύμιζε χολυγουντιανή ταινία.
Και μέσα σε όλα αυτά, ο Γρηγόρης, ο Γιάννης, ο Κώστας και μια παρέα από την Καλλιθέα άλλαξαν το προφητικό όνομα του μαθητικού τους γκρουπ που λεγόταν Ύφεση και ηχογράφησαν το πρώτο τους άλμπουμ, το 1994. Ένας μάγος κοιτάει την πόλη και τα Υπόγεια Ρεύματα με το Μ'αρέσει να μην λέω πολλά γράφουν μια ανεξίτηλη σελίδα στην ιστορία του ελληνικού ροκ.

Και ο χρόνος περνάει.
Με τον δεύτερο δίσκο τους, τις Παραλογές, κάνουν σαφές πως δεν διστάζουν να πάρουν σαν υλικό την ελληνική μουσική παράδοση και να την ταιριάξουν τόσο με τον ηλεκτρικό ήχο όσο και με την ακουστική μπαλλάντα, συνεχίζοντας τον μοναχικό τους δρόμο σαν έρημα καράβια με μια ασημένια σφήκα.

Και ο χρόνος περνάει.
Οι μεγάλες συναυλίες, μια από τις οποίες ηχογραφήθηκε και αποτελει τον τρίτο τους δίσκο το Live στο Θέατρο Βράχων, και οι αμφιλεγόμενες συνεργασίες τους δείχνουν πως, ενώ κρατάνε μια στέρεη θέση μέσα στην ελληνική ροκ σκηνή, επιμένουν να πειραματίζονται και να ψάχνουν την μουσική τους ουτοπία με αμείωτο πείσμα, ακόμα κι όταν οι δυσκολίες γιγαντώνονται, ακόμα κι όταν κάποια μέλη του γκρουπ φεύγουν. Και συνεχίζουν, ακόμα κι όταν χτυπάει την πόρτα τους η τραγωδία, ακόμα και όταν ο χαμός κάνει τον καιρό να γεμίζει με τσαλακωμένες μέρες.

Και ο χρόνος περνάει.
Το γκρουπ καταφέρνει να μείνει όρθιο και τα '90s φεύγουν μαζί με τον 20ο αιώνα. Ενώ η Ελλάδα τσαλαβουτάει στην πλασματική χλιδή, τα Υπόγεια Ρεύματα συνεχίζουν να ανανεώνονται και να βλέπουν εικόνες στα σύννεφα, βγάζουν δίσκους, αλλάζουν μέλη, υλικό, κατευθύνσεις, χωρίς όμως να χάνουν ποτέ τον χαρακτήρα και την ποιητική τους ματιά, που τους καθιέρωσε στο ελληνικό κοινό. Ξέρουν πόσο μικρά που είναι τα όνειρα, αλλά δεν παύουν να ονειρεύονται.

Και ο χρόνος περνάει.
Μια νέα μέρα αρχίζει για το συγκρότημα προς την δύση της δεκαετίας των zeros, με τον έβδομο δίσκο τους. Ήδη από το γκρουπ έχουν περάσει 13 μουσικοί, παράλληλα με πολλούς αξιόλογους συνεργάτες που συμμετέχουν στα live και την δισκογραφία τους. Τα Υπόγεια Ρεύματα κρατάνε πάντα μια απόσταση ασφαλείας από την ελληνική showbiz αλλά οι θαυμαστές τους παραμένουν σταθεροί και αφοσιωμένοι.

Και ο χρόνος περνάει.
Το 2008, κι ενώ όλα δείχνουν ότι είμαστε η χώρα είναι έτοιμη για μια γερή βουτιά στην κρίση, στα μνημόνια και τις πολιτικές αστάθειες, τα Υπόγεια Ρεύματα συναντούν τον Θάνο Μικρούτσικο, ο οποίος με ενθουσιασμό και γενναιοδωρία τους ενθαρρύνει να «πειράξουν» και να διασκευάσουν κάποια από τα πολιτικά του κομμάτια και ετσι να δημιουργήσουν ένα δίσκο πιο επίκαιρο από ποτέ – το Τους Έχω Βαρεθεί. 

Και ο χρόνος περνάει.
Το 2014, τα Υπόγεια Ρεύματα συμπληρώνουν 20 ολόκληρα χρόνια συνεχούς παρουσίας στην ελληνική μουσική πραγματικότητα, ενώ οι μουσικοί που έχουν παίξει στο συγκρότημα έχουν φτάσει τους 14. Ετοιμάζουν λοιπόν, ένα γλυκόπικρo επαιτειακό project για να συνοψίσουν την καλλιτεχνική τους πορεία αλλά και να σχολιάσουν την κοινωνική δυστοπία της Ελλάδας.
Και ο χρόνος περνάει.