DIASKEDASI.INFO

Η διασκέδαση On Line

Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος

 

Alkiviadis Kwnstantopoulos

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Δισκογραφία...Nea Eikona 2
• Τον Οκτώβριο του 2013 κυκλοφόρησε το παιδικό CD  με τίτλο «Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα». Πρόκειται για το Αλφαβητάρι της Ράνιας Μπουμπουρή, που έχει μελοποιηθεί από Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο. Στο c.d. συμμετέχουν οι: Σαβίνα Γιαννάτου, Σπύρος Γραμμένος, Φοίβος Δεληβοριάς, Νίκος Ζιώγαλας, Γιάννης Ζουγανέλης, Χρήστος Λούλης, Πάνος Μουζουράκης, Διονύσης Σαββόπουλος, Σπύρος Σακκάς, Μπάμπης Στόκας και άλλοι καταξιωμένοι καλλιτέχνες.

• Τον Σεπτέμβριο του 2013 κυκλοφόρησε η δισκογραφική του δουλειά, με τίτλο «Ένας Τρελλός» στην οποία συμμετέχουν οι : Εβελίνα Παπούλια, Σάκης Μπουλάς, Δημήτρης Σταρόβας, Κατερίνα Παπουτσάκη και άλλοι καταξιωμένοι καλλιτέχνες


• Τον Οκτώβριο 2008 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός του δίσκος με τίτλο "Γαμώ την Nea EikonaΚαταδίκη μου" όπου συμμετέχουν οι: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Διονύσης Τσακνής, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Φίλιππος Πλιάτσικας και άλλοι καταξιωμένοι καλλιτέχνες. Στίχοι, μουσική, ενορχήστρωση και παραγωγή είναι του ίδιου του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου.

Δισκογραφικές Συμμετοχές- Συνεργασίες

• «Αχαρνής» του Διονύση Σαββόπουλου (ως κορυφαίος στους «νέους κανταδόρους» στο Ηρώδειο)
• «Τόσα Χρόνια Μια Ανάσα» του Λαυρέντη ΜαχαιρίτσαNea Eikona 3
• «Ταξιδεύοντας Με Άλλο Ήχο» του Φίλιππου Πλιάτσικα (ως σολίστας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών)
• «Έρωτας είναι ο Γιάννης» του Γιάννη Ζουγανέλη
• «Βόλτα» του Μπάμπη Στόκα
• «Το Γύρισμα Του Κύκλου» μελοποίηση ποιημάτων του στιχουργού και ποιητή Ισαάκ Σούση
• «Η Ανοχή ΤΩΝ Αμνών» του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, (απονομή χρυσού δίσκου από την E.M.I.)
• «Όμνια» του Φίλιππου Πλιάτσικα (απονομή πλατινένιου δίσκου από την E.M.I.)
• «30 Χρόνια Φίλοι»  του Γιάννη Κούτρα


Ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος έχει Δίπλωμα στο Τρομπόνι, Πτυχίο στο βιολί και στα ανώτερα θεωρητικά με διάκριση στο τμήμα μουσικών σπουδών στο πανεπιστήμιο Αθηνών.  Είναι γνωστής και  δεξιοτέχνης σε πάνω από είκοσι μουσικά όργανα.
Από την αρχή της μουσικής του πορείας έχει συνεργαστεί, σε μουσικές σκηνές, συναυλιακούς χώρους, θέατρα, φεστιβάλ και τηλεόραση, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με τους: Διονύση Σαββόπουλο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Χαρούλα Αλέξιου, Τάνια Τσανακλίδου, Θάνο Μικρούτσικο, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Λεύτερη Παπαδόπουλο, Μπάμπη Στόκα, Σάκη Μπουλά, Γιάννη Ζουγανέλη, Γιάννη Μηλιώκα, Κώστα Μακεδόνα, Γιάννη Κούτρα, Δημήτρη Σταρόβα, Βαγγέλη Γερμανό, Γιάννη Κότσιρα, Φίλιππο Πλιάτσικα, Βασίλη Καζούλλη, Αλέκα Κανελίδου, Νίκο Ζιώγαλα, Γιάννη Γιοκαρίνη, «Άγαμους Θύταις», Ιεροκλή Μηχαηλίδη, Κρατερό Κατσούλη, Μπέσσυ Μάλφα, Πυγμαλίων Δαδακαρίδη, Εβελίνα Παπούλια, Κατερίνα Παπουτσάκη, Διονύση Τσακνή, Μίλτο Πασχαλίδη, Χρήστο Θηβαίο και  πολλούς άλλους καλλιτέχνες.
Τέλος έχει συμπράξει σε συμφωνικές ορχήστρες, φιλαρμονικές και big band

Site: http://alkiviadis.gr/
Facebook: http://www.facebook.com/AlkiviadisKonstantopoulosFanPage?ref=hl

Alkiviadis Kwnstantopoulos.jpg3 Alkiviadis Kwnstantopoulos.jpg2

Τα πρώτα βήματα ως τραγουδοποιός και οι συνεργασίες…


2011-2012: Συμπράττει στην θεατρική παρασταση «λάχανα και χάχανα» του Τάσου Ιωαννίδη ενώ παράλληλα ξεκινάει με επιτυχία την παρασταση του «Ένας Τρελλός» στην Αθήνα και την συνεχίζει στην επαρχεία. Τον ίδιο χειμώνα κυκλοφορεί η ποιητική συλλογή "το γύρισμα του κύκλου" σε ποίηση του Ισαάκ Σούση και μουσική του ίδιου του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου.

2010-2011: Συμπράττει μαζί με τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Μπάμπη Στόκα, Σάκη Μπουλά και Γιάννη Ζουγανέλη στην Ακτή Πειραιώς σε μια ξεκαρδιστική και απόλυτα μουσική παράσταση με τίτλο «Διαόλου Κάλτσες».

Το καλοκαίρι του 2011 ξεκινάει με επιτυχία το project «Πάμε Παραλία» και περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα.
 Ενώ τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου συμμετέχει στην παρασταση του Διονύση Σαββόπουλου - Αριστοφάνους «Αχαρνής», Αριστοφάνους «Πλούτος» και άλλα τραγούδια για νέους κανταδόρους στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

2009-2010: Συνεργάζεται με τους Άγαμους Θύτες στην παράσταση «Άγαμοι Θύται αλλιώς δεν γίνεται»  με την συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών όπως Κρατερός Κατσούλης, Μπέσσυ Μάλφα, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Ταξιάρχης Χάνος καθώς και οι Cabaret Balkan, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Το ίδιο καλοκαίρι εμφανίζεται ανά την Ελλάδα με τους Μπάμπη Στόκα και Δημήτρη Σταρόβα. Η παράσταση των τριών “XL” καλλιτεχνών φέρει τον τίτλο «Βόλτα», ομώνυμο της νέας δισκογραφικής δουλειάς του Μπάμπη Στόκα στην οποία τα 2 τραγούδια υπογράφει ο Αλκιβιάδης.

2008-2009: Συμμετέχει στην παράσταση "Το κακό συναπάντημα" με τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Γιάννη Μηλιώκα, Κώστα Μακεδόνα, Γιάννη Κούτρα, Δημήτρη Σταρόβα στον «Ζυγό» στην Αθήνα η οποία μετά την μεγάλη επιτυχία της συνεχίστηκε στο «FIX» στην Θεσσαλονίκη.
Παράλληλα πραγματοποίησε χειμερινή περιοδεία ανά την Ελλάδα με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Δημήτρη Σταρόβα και Ζίνα Αρβανιτίδη με τους οποίους συνεχίζει την συνεργασία του και το καλοκαίρι του 2009. 

2007-2008: Συμμετέχει στην παράσταση "Ανοίξαμε και σας περιμένουμε" στο Ζυγό με τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Ζουγανέλη, Σάκη Μπουλά και Δημήτρη Σταρόβα.
Συνεχίζει τις εμφανίσεις με τους παραπάνω καλλιτέχνες στην Ακτή Πειραιώς ενώ η παράσταση μετονομάζεται "Μεταφερθήκαμε και σας περιμένουμε" Παράλληλα εμφανίζεται με το παραπάνω σχήμα σε μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης και με την μπάντα του "Νηπενθείς" στο Σταυρό του Νότου και σε μουσικές σκηνές της Αθήνας (Αρχιτεκτονική, Οξυγόνο, Θύρα Τέχνης, After Dark,Ροές).
Τον ίδιο χρόνο κάνει αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο με διασκευές και πρωτότυπες εκτελέσεις των τραγουδιών του στην παρουσίαση του βιβλίου του Ισαάκ Σούση για τον συνθέτη. Εκεί βρίσκεται επί σκηνής με την Χάρις Αλεξίου.
Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου περιοδεύει με τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Βασίλη Καζούλλη και Δημήτρη Σταρόβα. Συμμετέχει στο αφιέρωμα στον Αντώνη Καλογιάννη με αφορμή τα εγκαίνια του Ανοιχτό Θέατρο Καισαριανής "Αντώνης Καλογιάννης". Επίσης ανοίγει τις δύο μεγάλες συναυλίες του Μαχαιρίτσα στο Λυκαβηττό "Τόσα χρόνια μια ανάσα" όπου παίζει επί σκηνής με καλλιτέχνες όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Βαγγέλης Γερμανός, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Μπάμπης Στόκας.

Alkiviadis Kwnstantopoulos.jpg1